Κυριακή 27 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων-Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων

  20/07/2020 06:50
Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων-Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων-Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων

  20/07/2020 06:50

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων, βάζει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας, αφού ανακοινώνονται τις τελικές βαθμολογίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, καθώς και τους βαθμούς εισδοχής στα ΑΑΕΙ Κύπρου και στις στρατιωτικές σχολές Ελλάδας.
 
Το Υπουργείο Παιδείας, ανακοινώνει στις 9:30 το πρωί, σε συνέντευξη τύπου, τα τελικά αποτελέσματα, ενώ την ίδια μέρα θα αναρτηθούν και στη σελίδα του Υπουργείου. Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην συνέντευξη τύπου για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανησυχεί ο Προδρόμου για τις Παγκύπριες: Ένα ποσοστό των μαθητών βαθμολογήθηκε από 0 μέχρι 5

Σημειώνεται ότι, πριν οκτώ μέρες, στις 12 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν οι αρχικές βαθμολογίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, τα οποία αποστάληκαν στις διευθύνσεις των σχολείων, ώστε να εκδοθούν τα απολυτήρια των μαθητών.


Η ιατρική και πάλι η πρώτη σχολή προτίμησης
Η Ιατρική Σχολή είναι και πάλι πρώτη στις προτιμήσεις των υποψηφίων, αφού 566 μαθητές έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή, ενώ ακολουθεί το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, το οποίο επέλεξαν 442 μαθητές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Τμήμα της Ψυχολογίας, το οποίο επέλεξαν 364 μαθητές.
 
Πόσοι διεκδικούν θέση στα ΑΕΙ Κύπρου
Στις Παγκύπριες Εξετάσεις παρακάθησαν συνολικά 7,352 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 5,465 διεκδικούν θέση στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας.
 
Παράλληλα, 653 υποψήφιοι διεκδικούν θέση στις Στρατιωτικές Σχολές, ενώ 1887 παρακάθησαν μόνο για σκοπούς απόλυσης.
 

Προβλήματα με το γραπτό της Φυσικής
Υπενθυμίζεται ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, για το γραπτό της Φυσικής, με τους μαθητές να διαμαρτύρονταν για υπερβολικά έντονο βαθμό δυσκολίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνάζουν οι μαθητές για το γραπτό της Φυσικής-«Εξαιρετικά δύσκολες ασκήσεις που δεν διδάχθηκαν»

Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως όντως ήταν υπερβολικός ο βαθμός δυσκολίας και δόθηκαν οδηγίες όπως διερευνηθούν τρόποι ώστε να υπάρξουν ελαφρυντικά στις βαθμολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου: Υπερβολικός ο βαθμός δυσκολίας στη Φυσική-Έγινε λάθος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας