Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έξι τα νέα κρούσματα-Όλες οι πληροφορίες του Υπουργειου Υγείας

  16/07/2020 17:15
Έξι τα νέα κρούσματα-Όλες οι πληροφορίες του Υπουργειου Υγείας

Έξι τα νέα κρούσματα-Όλες οι πληροφορίες του Υπουργειου Υγείας

  16/07/2020 17:15
Έξι νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για περιστατικά που εντοπίστηκαν από τρία διαφορετικά προγράμματα δειγματοληπτικών εξετάσεων. 
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,504 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 6 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:
•             Από σύνολο 767 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
•             Από σύνολο 131 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.
•             Από σύνολο 95 δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία κρούσματα από τις ειδικές ομάδες είναι μετανάστες που έφτασαν στα κατεχόμενα από την Συρία μέσω Τουρκίας και υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν την εισαγωγή τους στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Πουρνάρα.
 
Το άτομο που αφίχθηκε από το εξωτερικό είναι ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίων Χουάν Φελίπε που έφτασε από την Βραζιλία μέσω Ζυρίχης με ειδική άδεια χθες (15/7). Υποβλήθηκε σε εργαστηριακό έλεγχο στο αεροδρόμιο.
 
Οι άλλοι ασθενείς είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον της εργαζόμενης σε ξενοδοχείο που ανακοινώθηκε ως κρούσμα στις 8/7.
  
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
•             Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών,  ολοκληρώθηκαν 23 εργαστηριακές διαγνώσεις,
•             Από τα δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν 374 εργαστηριακές εξετάσεις, και
•             Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 114 εργαστηριακές διαγνώσεις.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,031.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας