Έλεγχοι σε οδοφράγματα και μετανάστες στο τραπέζι του διαλόγου της Τεχνικής Επιτροπής Υγείας

Διευκρινήσεις και πληροφόρηση για τέσσερα ζητήματα θα ζητήσει η ε/κ πλευρά, κατά την επικείμενη συνεδρίαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί το επιδημιολογικό δελτίο για την πορεία της πανδημίας στα κατεχόμενα, που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, από την τ/κ πλευρά. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Ιουλίου, στις 11.00πμ μέσω τηλεδιάσκεψης και σε αυτή έχει προσκληθεί να συμμετάσχει αριθμός μελών της επιστημονικής ομάδας και από τις δύο πλευρές.
 
Όπως είπε ο κ. Φυλακτού, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν κατά τη συνεδρίαση τέσσερα θέματα, ξεκινώντας από τα ζητήματα που εγείρονται από την αξιολόγηση της επιδημιολογικής έκθεσης που απέστειλε η τ/κ πλευρά. Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να διευκρινιστεί από τ/κ πλευράς, συνέχισε, είναι η κατάσταση που επικρατεί μετά το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου και των λιμανιών στα κατεχόμενα για επιβάτες από την Τουρκία, αλλά και με τον επαναπατρισμό Τ/κ από το εξωτερικό.
 
Σημαντικό σημείο, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού είναι και το ζήτημα των μεταναστών, καθώς όπως είπε, το θέμα ελλοχεύει κινδύνους και για τις ελεύθερες περιοχές. Ως τέταρτο σημείο, ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής είπε ότι θα πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για τους ελέγχους και τα μέτρα που ισχύουν στα σημεία διέλευσης, καθώς τα μέτρα στην τ/κ πλευρά έχουν τροποποιηθεί πολλές φορές και επικρατεί σύγχυση στον κόσμο σε σχέση με τους ισχύοντες κανονισμούς. Εννοείται ότι κατά τη συνεδρίαση θα δοθούν απαντήσεις και σε τυχόν ερωτήματα που θα θέσει η τ/κ πλευρά, είπε.
 
Στη συνάντηση της Τρίτης έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και επιδημιολόγοι από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, από ε/κ πλευράς η σύνθεση θα είναι παρόμοια με αυτή κατά τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, που πραγματοποιήθηκαν 1 και 17 Ιουνίου, στην παρουσία μελών της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.
 
Ο κ. Φυλακτού ανέφερε εξάλλου ότι η ε/κ πλευρά είχε προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης συνεδρίασης κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, λόγω όμως αδυναμίας των Τουρκοκυπρίων, εισηγήθηκαν η συνάντηση να γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Και εκείνη η συνάντηση αναβλήθηκε από τ/κ πλευράς «γιατί δεν είχαν έτοιμο το επιδημιολογικό δελτίο και για αυτό μπαίνει η συνεδρίαση τώρα» στις 21 Ιουλίου, κατέληξε ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνική Επιτροπής για την Υγεία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου