Δευτέρα 10 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αξιολογούν την επιδημιολογική έκθεση τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στα κατεχόμενα

  16/07/2020 13:38
Αξιολογούν την επιδημιολογική έκθεση τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στα κατεχόμενα

Αξιολογούν την επιδημιολογική έκθεση τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής στα κατεχόμενα

  16/07/2020 13:38
Συνεδριάζουν στις 14.30 σήμερα τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία για να αξιολογήσουν την επιδημιολογική έκθεση της τ/κ πλευράς που πρόσφατα ήρθε στην κατοχή τους, ενώ η Τεχνική Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 21 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα επιδημιολογικά στοιχεία που αναφέρονται στην έκθεση που ετοίμασαν στα κατεχόμενα

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα ότι κατόπιν διαβουλεύσεων με την Τουρκία η τιμή διεξαγωγής των τεστ PCR θα μειωθεί από τα 300 ΤΛ (περίπου 40 ευρώ) στα 200 ΤΛ (περίπου 27 ευρώ). Η Κίπρις ποστασί σημειώνει ότι πρώτα το χημείο του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου ανακοίνωσε την μείωση της τιμής του PCR, το οποίο διεξάγει τους ελέγχους για τους επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς στα κατεχόμενα, και ακολούθησε η ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας».
 
Η Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι από χθες οι πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου έχουν αυξηθεί στις 6 ημερησίως και από τις 18 Ιουλίου θα γίνουν 8. Αναφέρεται δε ότι από την 1η έως τις 12 Ιουλίου αεροπορικώς έφτασαν στα κατεχόμενα από την Κωνσταντινούπολη 4.072 άτομα και έφυγαν 4.796.
 
Ο «διευθυντής» του «τμήματος πολιτικής αεροπορίας», Μουσταφά Σοφί δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ότι τα αεροσκάφη από την άφιξη μέχρι την αναχώρηση θα πρέπει να παραμένουν για σκοπούς καθαρισμού και ασφάλειας υγιεινής μία ώρα και 75 λεπτά στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρελήφθη από τους ειδικούς το επιδημιολογικό δελτίο από τα κατεχόμενα

Ο κ. Σοφί είπε ότι από σήμερα επιτρέπονται και οι πτήσεις από την Βρετανία με την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες θα μπαίνουν σε 7ημερη – και όχι 14ημερη – καραντίνα. Θα απαιτείται να έχουν αρνητικό τεστ PCR και θα υποβάλλονται σε δεύτερο PCR μόλις φτάσουν στο «αεροδρόμιο», πρόσθεσε λέγοντας ότι θα υποβάλλονται σε τρίτο PCR με το τέλος της 7ημερης καραντίνας και εφόσον κι εκείνο είναι αρνητικό, τότε θα μπορούν να διακινούνται ελεύθερα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας