Εξέτασε τα προβλήματα λειτουργίας αρδευτικών τμημάτων η Επ. Γεωργίας

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν στη λειτουργία τους τα αρδευτικά τμήματα και η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής για την αντιμετώπισής τους, συζήτησε σήμερα αυτεπάγγελτα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.
 
Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Καυκαλιάς είπε ότι «για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε, ότι, τα αρδευτικά τμήματα στην πλειοψηφία τους, χωρίς στήριξη από το κράτος δεν είναι δυνατό να επιβιώσουν», προσθέτοντας ότι «ενώ όλοι συμφωνούμε με αυτή τη διαπίστωση, η Κυβέρνηση μένει και πάλι στα λόγια και στις υποσχέσεις».
 
«Σήμερα κατατέθηκαν νέα χρονοδιαγράμματα και δόθηκαν νέες υποσχέσεις που ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουν αντίκρισμα», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «οι αγρότες ακόμα αναμένουν» ολοκληρωμένο σχέδιο για οριστική λύση του προβλήματος, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων, την εφαρμογή στην πράξη της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για τις χρεώσεις στην κατανάλωση νερού και τα αποτελέσματα και εισηγήσεις από την Ειδική Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα του κάθε αρδευτικού ξεχωριστά.
 
Αναφορικά με την οικονομική στήριξη, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «οι πρώτες 200 χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση των αρδευτικών τμημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα δίνονταν πριν το τέλος του 2019, δεν έχουν καταβληθεί».
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι οι αγρότες ακόμη αναμένουν τις ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις στις χρεώσεις νερού για την περίοδο της πανδημίας και την επιχορήγηση μέσω  επενδυτικών σχεδίων μέχρι 60%, ενώ ανέφερε ότι «το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ που προϋπολογίζεται για το 2020-21 είναι ανεπαρκέστατο».

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια