Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εξέτασε τα προβλήματα λειτουργίας αρδευτικών τμημάτων η Επ. Γεωργίας

  14/07/2020 18:15
Εξέτασε τα προβλήματα λειτουργίας αρδευτικών τμημάτων η Επ. Γεωργίας

Εξέτασε τα προβλήματα λειτουργίας αρδευτικών τμημάτων η Επ. Γεωργίας

  14/07/2020 18:15
Τα προβλήματα που παρουσιάζουν στη λειτουργία τους τα αρδευτικά τμήματα και η ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής για την αντιμετώπισής τους, συζήτησε σήμερα αυτεπάγγελτα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων.
 
Σε δηλώσεις, ύστερα από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντρέας Καυκαλιάς είπε ότι «για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε, ότι, τα αρδευτικά τμήματα στην πλειοψηφία τους, χωρίς στήριξη από το κράτος δεν είναι δυνατό να επιβιώσουν», προσθέτοντας ότι «ενώ όλοι συμφωνούμε με αυτή τη διαπίστωση, η Κυβέρνηση μένει και πάλι στα λόγια και στις υποσχέσεις».
 
«Σήμερα κατατέθηκαν νέα χρονοδιαγράμματα και δόθηκαν νέες υποσχέσεις που ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχουν αντίκρισμα», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «οι αγρότες ακόμα αναμένουν» ολοκληρωμένο σχέδιο για οριστική λύση του προβλήματος, την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ενιαία Διαχείριση Υδάτων, την εφαρμογή στην πράξη της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για τις χρεώσεις στην κατανάλωση νερού και τα αποτελέσματα και εισηγήσεις από την Ειδική Επιτροπή η οποία θα εξετάσει τα δεδομένα του κάθε αρδευτικού ξεχωριστά.
 
Αναφορικά με την οικονομική στήριξη, ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι «οι πρώτες 200 χιλιάδες ευρώ προς ενίσχυση των αρδευτικών τμημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα δίνονταν πριν το τέλος του 2019, δεν έχουν καταβληθεί».
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι οι αγρότες ακόμη αναμένουν τις ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις στις χρεώσεις νερού για την περίοδο της πανδημίας και την επιχορήγηση μέσω  επενδυτικών σχεδίων μέχρι 60%, ενώ ανέφερε ότι «το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ που προϋπολογίζεται για το 2020-21 είναι ανεπαρκέστατο».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας