ΒΙΝΤΕΟ: Αλλού στο κόκκινο ο υδράργυρος κι αλλού καταιγίδες και δρόμοι ποτάμια

Μπορεί ο υδράργυρος για ακόμα μια μέρα να άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ορεινά το σκηνικό του καιρού είναι εντελώς διαφορετικό.
 
Στον Αγρό, άνοιξαν οι ουρανοί με έντονες βροχές να πλήττουν την περιοχή. Μάλιστα, σε κάποια σημεία του χωριού, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.
 
Το σκηνικό του καιρού, με τις έντονες βροχές θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό.
Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σύντομα θα διαλυθούν. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα παρατηρούνται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, και μη αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας