Φόρεσαν παραλλαγή οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι-Κατάταξη με τήρηση μέτρων (pics)

Άρχισε η πρώτη μέρα κατάταξης των νεοσύλλεκτων της 2020 Β’ ΕΣΣΟ, καθώς χιλιάδες νέοι στρατεύσιμοι θα ξεκινήσουν από σήμερα και μέχρι τις 21 Ιουλίου να κατατάσσονται στην Εθνική Φρουρά.

H κατάταξη θα γίνει σε συνολικά τέσσερα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Στα ΚΕΝ Λάρνακας, Λεμεσού, Πάφου, καθώς επίσης και στο στρατόπεδο Χ. Σαμάρα στη Λευκωσία.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η κατάταξη θα άρχιζε ώρα 8:00, οι νέοι στρατεύσιμοι επέλεξαν να μεταβούν στα ΚΕΝ πιο νωρίς και αυτό σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Xρίστο Πιερή, διευκολύνει τη διαδικασία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες στις προκαταρτικές εξετάσεις για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

Φέτος και για πρώτη φορά στα χρονικά, η υποβολή στοιχείων και πιστοποιητικών των νέων εθνοφρουρών, έγινε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Υπουργείο Άμυνας.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι φέτος λόγω του κορωνοϊού, η κατάταξη επεκτάθηκε από πέντε σε εννέα μέρες, ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός ατόμων στον ίδιο χώρο.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Άμυνας έδωσε άδεια σε κάποιους νεοσύλλεκτους ώστε να μεταβούν στα ΚΕΝ λίγο αργότερα από την προκαθορισμένη ώρα, αφού στις 9:00 το πρωί θα έπρεπε να παραλάβουν τα απολυτήρια τους από τα σχολεία τους.

Η Εθνική Φρουρά έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και τηρούνται οι αποστάσεις για αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πιερή ανέφερε ότι σε αφορά την ένταξη νεοσυλλέκτων στις ειδικές δυνάμεις, η αθλητική διαδικασία θα γίνει στις 24 και 25 Ιουλίου σε μεγάλα γήπεδα, όπως είναι το ΓΣΖ, το ΓΣΠ και το Μακάρειο. «Αφού επιτύχουν θα μετακινηθούν σε αυτά τα όπλα. Οι υπόλοιποι θα επιστρέψουν πίσω στις Μονάδες τους».

Εξάλλου, σε ότι αφορά την ορκωμοσία, θα γίνεις στις 31 Ιουλίου, στις Μονάδες των νεοσυλλέκτων. «Δυστυχώς λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν θα είμαστε σε θέση να καλέσουμε συγγενείς γονείς και λοιπά. Στη συνέχεια θα τους δοθεί μια 48ωρη άδεια».

Η πρώτη έξοδος των νεοσυλλέκτων, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πιερή, θα γίνει σε 3-4 μέρες, σε όσους είναι σε απόσταση μέχρι 30 χιλιομέτρων. Όσοι είναι σε Μονάδες όπου η απόσταση από το σπίτι τους είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα, ίσως πάρουν μια άδεια Παρασκευή-Σάββατο ή Σάββατο-Κυριακή. 

 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου