Συγκλονισμός για το δίχρονο αγοράκι που μεγαλώνει στο Μακάρειο

  Συγκλονισμό ανά το Παγκύπριο έχει προκαλέσει η είδηση ότι δίχρονο αγοράκι, ζει στην εντατική μονάδα παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου από τη μέρα της γέννησής του και χωρίς να ξέρει τι σημαίνει φως του ήλιου και οικογενειακή θαλπωρή.

Σύμφωνα με  ρεπορτάζ  του ΑΝΤ1 το δίχρονο αγοράκι, πάσχει από σπάνιο αναπνευστικό σύνδρομο και είναι μόνιμος κάτοικος στο Μακάρειο Νοσοκομείο, από την ώρα της γέννησής του, έχοντας για οικογένειά του τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, παρόλο που η κατάσταση της υγείας του δεν επιβάλλει τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Δεκάδες ζευγάρια έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν το αγοράκι, προκειμένου να μετακομίσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, ζώντας μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο οι διαδικασίες προς το παρόν καθιστούν δύσκολη την έξοδό του από το νοσοκομείο. 

Το αγοράκι γεννήθηκε με σύνδρομο συγγενούς κεντρικού υποαερισμού, μια σπάνια ασθένεια η οποία απαιτεί φροντίδα αφού το παιδάκι ξεχνά να αναπνεύσει όταν κοιμάται γι'αυτό και η υποστήριξη αναπνευστικής συσκευής, του είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με τον Εντατικολόγο Παιδιών του Μακάρειου Νοσοκομείου Θανάση Αθανασίου, το παιδί αυτό, δεν ξέρει τι θα πει φως, δεν έχει δει ήλιο αλλά ούτε και το σκοτάδι ξέρει τι σημαίνει αφού ζει κάτω από το τεχνητό φως των θαλάμων του Νοσοκομείου. Χρειάζεται μια αγκαλιά και χέρια να το αγγίξουν.

Δεν ήταν ενήμερο το Γραφείο Ευημερίας

Το Γραφείο ευημερίας, μόλις πριν από λίγες μέρες ενημερώθηκε για το παιδί και σύμφωνα με τη Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Τούλα Κούλουμου, έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες για  τον εντοπισμό οικογένειας η οποία να μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του. Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας, είναι, το δίχρονο αγοράκι να παραμείνει στο Μακάρειο μέχρι της εξεύρεση λύσης.

 

 

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα