Αναπόφευκτη η καθυστέρηση στο θέμα του Δημοτικού Ιδαλίου-Συνεχίζει τις ενέργειες το ΥΠΠΑΝ

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Γ’ Ιδαλίου και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευση Λευκωσίας.
 
Στη συνάντηση, οι οργανωμένοι γονείς ενημέρωσαν τον Υπουργό Παιδείας για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου βρίσκεται και το Γ’ Δημοτικό Σχολείο.
 
Ο Υπουργός επισήμανε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) είναι ενήμερο για το πρόβλημα που υπάρχει, από προηγούμενες επαφές με τον Σύνδεσμο Γονέων και ότι ο ίδιος ο Υπουργός ενημερώθηκε και πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή που δραστηριοποιείται για την επίλυση του προβλήματος, με τη μεταφορά των βιομηχανικών μονάδων σε άλλη περιοχή.
 
Υπογραμμίζοντας ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν, αναφέρθηκε σε μια αναπόφευκτη καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά διαβεβαίωσε ότι είναι και θέση του ΥΠΠΑΝ ότι είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια της υγείας, τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, να απομακρυνθεί η πηγή ρύπανσης.
 
Καταληκτικά, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι το ΥΠΠΑΝ δείχνει πλήρη κατανόηση και συμμερίζεται το αίτημα των γονέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης και ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί αναγκαίο, μέχρι την επαναλειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο, να έχει δοθεί λύση στο θέμα.
 
Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα έρθει ξανά σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του, μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη βάση του ότι πέραν του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος για την υγειονομική ασφάλεια, υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την υγεία των παιδιών.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ κ. Ηλίας Μαρκάτζιης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Σοφία Ιωάννου.
 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα