Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Καρφώνει γιατρό για ατεκμηρίωτες καταγγελίες η Ογκολογική Εταιρεία

  09/07/2020 18:07
Καρφώνει γιατρό για ατεκμηρίωτες καταγγελίες η Ογκολογική Εταιρεία

Καρφώνει γιατρό για ατεκμηρίωτες καταγγελίες η Ογκολογική Εταιρεία

  09/07/2020 18:07
Η Ογκολογική Εταιρεία καταδικάζει ανάρτηση γιατρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) για συνάδελφό του και αναφέρεται σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες.

Σε ανακοίνωση η Ογκολογική Εταιρεία καταδικάζει τον τρόπο που επέλεξε γιατρός ογκολόγος για να καταγγείλει συνάδελφο, σημειώνοντας πως η τακτική της δημοσίευσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «ατεκμηρίωτων καταγγελιών» είναι απαράδεχτη και καταδικαστέα και εξ’ ίσου απαράδεκτη είναι η διαβολή γιατρών «μέσω μη στοιχειοθετημένων καταγγελιών, αφήνοντας σκιές για την ηθική και την επαγγελματική τους ακεραιότητα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το δικαίωμα της καταγγελίας και έκφρασης παραπόνου τόσο από πολίτες όσο και γιατρούς είναι απολύτως σεβαστό, «φτάνει αυτό να ασκείται μέσω της δεοντολογικά και νομικά ορθής οδού, η οποία προσφέρεται από το θεσμικό όργανο των γιατρών, τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)».
 
«Η δημόσια καταδίκη συναδέλφων μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μετατρέπονται δυστυχώς σε λαϊκά δικαστήρια, αποτελεί προσβολή για όλη την ιατρική κοινότητα. Η συγκεκριμένη ανάρτηση πέραν του ότι είναι καταδικαστέα, αφήνει τον εν λόγω γιατρό δεοντολογικά εκτεθειμένο, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο», αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας