Διήμερη περιοδεία Υφυπουργού Τουρισμού από Κάθηκα μέχρι Πύργο Τηλλυρίας

Διήμερη περιοδεία σε κοινότητες  ξεκινώντας από Κάθηκα μέχρι και τον Πύργο Τηλλυρίας πραγματοποιεί ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, συνοδεύομενος από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΤΑΠ Πάφου Νάσο Χατζηγεωργίου, τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη και και εκπροσώπους του ΚΕΒΕ και της ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του στον Κάθηκα ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε “ έχουμε σήμερα και αύριο μια εντατική περιοδεία στην περιοχή του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, θα δούμε πάρα πολλά χωριά, Κάθηκα, Ίνεια, Κρήτου Τέρα,το Νέο Χωριό, αύριο Αργάκα , Παχύαμμο, Πωμός, Λατσί , Πόλης Χρυσοχούς , Πύργο Τηλλυρίας, Πηγαίνεια” .

Ο σκοπός, όπως εξήγησε, είναι, “ να δούμε τι είναι εκείνο που χρειάζεται η περιοχή”, ούτως ώστε,όπως είπε, “ να προβληθεί ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό για τουριστικούς σκοπούς”. 
Να δούμε επίσης συνέχισε, “ τι βελτιώσεις χρειάζονται να γίνουν από πλευράς κοινοτικών συμβουλίων αλλά και με την βοήθεια των ΕΤΑΠ Λευκωσίας, και Πάφου αλλά και του Υφυπουργείου Τουρισμού” .

Εντάσσεται  σημείωσε, στα πλαίσια της εθνικής στρατηγικής τουρισμού ώστε να δώσουμε την έμφαση και την προσοχή που πρέπει στις περιοχές αυτές . 
Πρόσθεσε δε, πως ευελπιστούν  ότι θα βοηθήσει όλους αυτή η διήμερη περιοδεία, ούτως ώστε συντονισμένα να μπουν εκείνα που πρέπει να μπουν στους προϋπολογισμούς και τους δικούς τους ως Υφυπουργείο,  αλλά και των ΕΤΑΠ και των κοινοτικών συμβουλίων ούτως ώστε συντονισμένα να προχωρήσουμε, συμπλήρωσε. 

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του που βρίσκεται στην περιοχή , αναφέροντας και ξεκαθαρίζοντας, ότι “οπωσδήποτε μας ενδιαφέρει η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής της Πόλης Χρυσοχούς και της Τηλλυρίας”, προσθέτοντας πως “αυτός , είναι και ο  λόγος που θα δοθούν κάποια κονδύλια μέσα από τον δικό μας προϋπολογισμό για την περιοχή”. 

Επίσης τόνισε, “ αυτός είναι και ο λόγος που έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την μελέτη της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής”. 

Εκτίμησε ακόμη, ότι η περιοχή έχει πάρα πολλά να προσφέρει ειδικά στις νέες εθνικότητες και στις νέες αγορές .

Ξεκαθάρισε , ότι αυτές οι αγορές αρέσκονται στο να επισκέπτονται περιοχές οι οποίες έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον τοπικό τους χαρακτήρα και το περιβάλλον, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντικό και για τους ίδιους,  να βρεθεί η χρυσή τομή σε αυτό το κομμάτι. 

Ακολούθως εξέφρασε την βεβαιότητα  ότι η μελέτη η  οποία θα ξεκινήσει σύντομα θα καταδείξει όλα αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουν,  από κοινού όπως είπε,  να αναπτύξουν με βιώσιμο τρόπο τον τουρισμό σε αυτές τις περιοχές.

Η μελέτη αυτή συμπλήρωσε, “θα μας υποδείξει πρώτα από όλα με πιο τρόπο πρέπει  να αναπτυχθεί το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και Τηλλυρίας, με ποιες μορφές τουρισμού με τι είδους καταλύματα , τι μεγέθους πρέπει να είναι τα καταλύματα, με ποιο τρόπο πρέπει να κάνουμε και το marketing με ποιο τρόπο ίσως πρέπει να προωθούμε την περιοχή ως ενιαία περιοχή” . 
Διότι , όπως εξήγησε, αυτή την στιγμή η περιοχή προωθείται ναι μεν μέσα από την ΕΤΑΠ Πάφου και Λευκωσίας, αλλά ουσιαστικά το κάθε χωριό η κάθε κοινότητα προωθείται ως κάτι από μόνο του. 

Είπε ακόμη πως το Υφυπουργείο νιώθει  ότι όλη αυτή η περιοχή χρειάζεται μια ονομασία η οποία από πλευράς διαφήμισης και μάρκετινγκ, προβολής θα τους δώσει την ευκαιρία να την τοποθετήσουν στον τουριστικό χάρτη. 
Δεν είναι το ευκολότερο πράγμα συνέχισε, “  να εξηγούμε στον επισκέπτη από το εξωτερικό ότι η Ίνεια είναι αυτή, η Κρήτου Τέρα είναι αυτή” , προσθέτοντας πως “θέλει ένα ενιαίο όνομα μια ενιαία τοποθέτηση της περιοχής τουριστικά”.

Eρωτηθείς πότε  ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται η μελέτη  ο κ. Περδίος είπε “ περιμένουμε  να υποβληθούν οι αιτήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες”, και ευελπιστούμε, όπως είπε, ότι “θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2021. Το οποίο είναι στα πλαίσια των δικών μας στόχων”. 

Νομίζω είπε, ότι,” είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό για την περιοχή”. 
Επεσήμανε δε, πως δεν  έχει ξαναγίνει μια τέτοια μελέτη στοχευμένη η οποία να αναφέρεται συγκεκριμένα στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής αυτής.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας είπε πως η  παρουσία  του κ. Υφυπουργού Τουρισμού στον Κάθηκα και ευρύτερα στην περιοχή  πιστοποιεί το ενδιαφέρον του  για τις κοινότητες για την προώθηση και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής τους. Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε και πάλι, κατέληξε. 

Αγγλική αγορά 

Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως η  Βρετανική αγορά είναι μια αγορά ιδιαίτερη σημειώνοντας πως  για να είναι ειλικρινής σε συνέχεια των τηλεδιασκέψεων που είχαν με τους διοργανωτές ταξιδίων τις τελευταίες ημέρες είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους ενδιαφέρει να ταξιδέψουν προς Κύπρο , ενόσω η χώρα είναι σε κατηγορία Β’”, όπως είπε . 
Χαρακτήρισε θετικό βήμα, το γεγονός ότι δώσανε μια ημερομηνία ένταξης της Βρετανίας στην κατηγορία Β’. 
Από εκεί και πέρα συνέχισε, “ οι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι τους ενδιαφέρει να εντάξουν την Κύπρο στο πρόγραμμα τους από την στιγμή που θα είμαστε έτοιμοι και εμείς να τους βάλουμε σε κατηγορία Α” . Άρα αντιλαμβανόμαστε ότι η αναμονή θα πρέπει να συνεχίσει, και να δούμε πότε θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε αυτή την αγορά, συμπλήρωσε. 

Επαναλειτουργία ξενοδοχείων
Σε σχέση με την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων ο κ. Περδίος είπε πως προς το παρόν είναι χαμηλοί οι αριθμοί των ξενοδοχείων τα οποία έχουν ανοίξει. Τώρα από εκεί και πέρα ποιοι τελικά θα ανοίξουν και ποιοι τελικά θα αποφασίσουν να παραμείνουν κλειστοί θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις που θα έχουν στο σύστημα τις επόμενες εβδομάδες, παραδέχτηκε . 
Όσον αφορά τις πληρότητες ο Υφυπουργός Τουρισμού εκτίμησε, ότι από την στιγμή που βασικές αγορές είναι εκτός παιχνιδιού – αναφερόμενος  στο Ισραήλ και την Βρετανία- που κακά τα ψέματα από την στιγμή που το μόνο που ενδιαφέρει την συγκεκριμένη αγορά  είναι ουσιαστικά η κατηγοριοποίηση της χώρας ως Α ειδικά για τους tour operatiors τους οργανωτές ταξιδίων,νομίζω, όπως είπε,  ότι είναι,” ιδιαίτερα δύσκολα τα πράγματα και για τον Ιούλιο αλλά πιθανότατα και για τον Αύγουστο”.

Επεσήμανε ωστόσο πως σε λίγες μέρες  θα επανέλθει με νέα στοιχεία όσον αφορά προβλέψεις, προγνώσεις κλπ.
Είπε ακόμη πως βρίσκονται  ακόμα σε ένα στάδιο που συζητάνε με τους οργανωτές ταξιδίων τι σημαίνει για εκείνους η κατηγοριοποίηση της Βρετανίας ως Β, κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ