Παρασκευή 7 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ανακοινώνονται νέες χαλαρώσεις μέτρων-Το κάλεσμα Ιωάννου προς τους πολίτες

  09/07/2020 13:42
Ανακοινώνονται νέες χαλαρώσεις μέτρων-Το κάλεσμα Ιωάννου προς τους πολίτες

Ανακοινώνονται νέες χαλαρώσεις μέτρων-Το κάλεσμα Ιωάννου προς τους πολίτες

  09/07/2020 13:42
Εντός της ημέρας ανακοινώνονται οι περαιτέρω χαλαρώσεις μέτρων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει στα χέρια του τις εισηγήσεις της επιστημονικής ομάδας.
 
«Θέλω να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι -παρά και τις διαβεβαιώσεις των ειδικών στην Κύπρο- μας ανησυχεί σαν Υπουργείο Υγείας η εικόνα που βλέπουμε στον υπόλοιπο κόσμο με επιδείνωση της εικόνας σε αρκετές χώρες με τη χαλάρωση των μέτρων και αυτό το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον ίδιο δρόμο», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός.
 
Επανέλαβε δε κάλεσμα προς τους πολίτες πως «στο τέλος της ημέρας, θα αποφύγουμε 2ο κύμα αν όλοι από εμάς λαμβάνουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό και πρέπει να το τονίζουμε συνέχεια».
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι τις τελευταίες μέρες όλα τα κρούσματα προέρχονται από το εξωτερικό, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τη θέση ότι αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού και η Κύπρος δεν μπορεί να μείνει αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόσθεσε πως ακόμα κι αν έρχονται από το εξωτερικό θετικά στον ιό άτομα, «αν εμείς λαμβάνουμε τα μέτρα προστασίας μας, τότε δεν έχουμε να ανησυχούμε για κάτι».
 
Τέλος, ερωτηθείς εάν θεωρεί ικανοποιητικά τα μέτρα που λαμβάνονται στα αεροδρόμια για να αποφευχθεί έξαρση κρουσμάτων, ο κ. Υπουργός επεσήμανε ότι είναι τα πιο αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Είμαστε η μόνη χώρα μαζί με την Ελλάδα που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους και, αν συγκρίνουμε και με την Ελλάδα, το ποσοστό των ελέγχων που κάνουμε στις αφίξεις, είναι το πιο ψηλό. Άρα δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε.
 
Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε. Ο ιός όπως είπαμε πολλές φορές δεν γνωρίζει σύνορα και θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα ό,τι κι αν κάνουμε -μπορεί να το ελέγχουμε ως ένα μεγάλο βαθμό, αλλά θα υπάρξουν εισαγόμενα κρούσματα-, για να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα, ο μόνος τρόπος είναι ο καθένας από εμάς να παίρνει τα μέτρα προστασίας που οφείλουμε να παίρνουμε», είπε καταληκτικά ο Υπουργός Υγείας.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας