Παρέχουν πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κυπριακή Δημοκρατία οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παρέχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στη Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αμερικανική Πρεσβεία, σκοπεύουν να παρέχουν το IMET στη Κυπριακή Δημοκρατία από το οικονομικό έτος ΗΠΑ 2021, με την επιφύλαξη πιστώσεων και κοινοποιήσεων στο Κογκρέσο.
 
Το πρόγραμμα IMET αποτελεί βασικό στοιχείο της βοήθειας ασφαλείας των ΗΠΑ, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
 
Μέσω επαγγελματικών και τεχνικών μαθημάτων και με εξειδικευμένη διδασκαλία, το IMET παρέχει στους μαθητές από συμμαχικά και φιλικά έθνη πολύτιμη εκπαίδευση και εκπαίδευση σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές και τα πρότυπα των ΗΠΑ, αναφέρει η Πρεσβεία.
Σημειώνεται επίσης ότι «το ΙΜΕΤ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφάλειας».  
 
Το ΙΜΕΤ διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των ηγετών της άμυνας. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης των κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις απαραίτητες σχέσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων από κοινού.
 
Η πρεσβεία των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η προσφορά του IMET στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι σύμφωνη με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Υπουργείου Εξωτερικών και την πρόθεση πολιτικής του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Εταιρική Σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης ασφαλείας με την Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις καθώς προωθούμε την περιφερειακή σταθερότητα».
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών