Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών με εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση

  07/07/2020 08:05
Ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών με εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση

Ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών με εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση

  07/07/2020 08:05
Μετά από ενάμιση χρόνο από την έναρξή του, το πρωτοποριακό πρόγραμμα «FIRST STEP: Προγράμματα ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών (Υ.Τ.Χ.) στην αγορά εργασίας» πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του. Στο πλαίσιο του έργου ολοκληρώθηκαν δύο στάδια, γενικής (36 ώρες) και ειδικής (120 ώρες) επαγγελματικής κατάρτισης, με στόχο τη γρήγορη κι αποτελεσματική ένταξη των Υ.Τ.Χ. στην αγορά εργασίας. Στις εκπαιδεύσεις του έργου συμμετείχαν πέραν των τριακοσίων (300) ατόμων, κυρίως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτητές ασύλου.

Με την ολοκλήρωση των δύο σταδίων κατάρτισης, η ομάδα του έργου έχει προχωρήσει στη συγκρότηση ενός βιώσιμου μηχανισμού σύζευξης των απόφοιτων των προγραμμάτων κατάρτισης με την αγορά εργασίας, μέσα από την τοποθέτησή τους για πρακτική άσκηση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τοποθέτηση, αλλά κυρίως η απορρόφηση στην αγορά εργασίας της χώρας υποδοχής αποτελεί το πλέον κρίσιμο σημείο της κοινωνικής ένταξης, η ομάδα του έργου προχώρησε σε συνεργασία με επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς για παροχή πρακτικής άσκησης 10 ημερών, σε απόφοιτους των προγραμμάτων που έχουν ξεχωρίσει για τις επιδώσεις τους.

Επιδίωξη της ομάδας του έργου είναι η επέκταση της συνεργασίας και με άλλες επιχειρήσεις στους διάφορους τομείς της οικονομίας. Πέρα από την ενίσχυση της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης, στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις θα προσφέρεται ένα ελκυστικό πακέτο προβολής από την εταιρία ΙΜΗ, που είναι και ο συντονιστής εταίρος του έργου. Το πακέτο περιλαμβάνει την προβολή των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας του έργου, την προβολή τους μέσα από αφιερωμένο άρθρο στο επιχειρηματικό περιοδικό IN Business, αλλά και μέσα από banners και δελτία τύπου στο δημοφιλές ειδησεογραφικό πόρταλ REPORTER. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση ενδιαφέροντος για φιλοξενία Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην επιχείρηση σας πατήστε εδώ (https://drive.google.com/file/d/1fLBi-363fp3cOhadRgirb-RTJJtqAjm3/view) ή επικοινωνήστε στο 22505555.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, και την Κυπριακή Δημοκρατία. Υλοποιείται από την εταιρεία ΙΜΗ (Συντονιστής), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τις εταιρείες ΚΕΣΕΑ - Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (Κύπρος), Opinion & Action Services (Κύπρος), ΑΚΜΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Ελλάδα) και ΕΕΟ Group (Ελλάδα).
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας