Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κυκλοφορούν δύο νέα γραμματόσημα για τα 65χρονα της ΕΟΚΑ

  06/07/2020 21:27
Κυκλοφορούν δύο νέα γραμματόσημα για τα 65χρονα της ΕΟΚΑ

Κυκλοφορούν δύο νέα γραμματόσημα για τα 65χρονα της ΕΟΚΑ

  06/07/2020 21:27
Το έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, με αφορμή την κυκλοφορία, την ερχόμενη Πέμπτη, δυο γραμματοσήμων για τα 65χρονα του Αγώνα της ΕΟΚΑ και τα 25χρονα του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
 
Σε διάσκεψη Τύπου στο Μέλαθρον, όπου παρουσιάστηκαν τα δυο γραμματόσημα, ο κ. Καρούσος είπε πως η πολιτεία, αν και πέρασαν 65 χρόνια από την έναρξη του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ, φροντίζει πάντοτε μέσω ποικίλων εκδηλώσεων και δράσεων να υπενθυμίζει ότι η ύπαρξη του κράτους μας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλεται στους αγωνιστές  της ΕΟΚΑ,  «που με τα ιδανικά και το όραμα τους κατάφεραν να απαλλάξουν αυτό τον τόπο από τον αποικιοκρατικό ζυγό».
 
Ευχήθηκε δε όπως, τόσο ο Αγώνας της ΕΟΚΑ όσο και η προσφορά του Μελάθρου, συνεχίσουν να αποτελούν σημείο αναφοράς του αγώνα και των προσπαθειών για απαλλαγή από την τουρκική εισβολή και επανένωση του νησιού μας, «όπου Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι θα συμβιώνουν στον τόπο αυτό, ειρηνικά, ως ευημερούντα μέλη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, όπου η χώρα μας, δικαιωματικά, ανήκει».

Συνεχάρη επίσης τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Μελάθρου «για την εξαιρετική δουλειά που αυτό επιτελεί καθώς και όλο το προσωπικό και εθελοντές που το στηρίζουν διαχρονικά».
 
Είπε δε πως τα Κυπριακά Ταχυδρομεία έχουν τιμήσει, μέχρι σήμερα, με πολλές εκδόσεις γραμματοσήμων τον Αγώνα και τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ και θα συνεχίσουν να το πράττουν και στο μέλλον με την ευκαιρία επετειακών και άλλων γεγονότων.
 
Παρουσιάζοντας τα δυο γραμματόσημα, ο Αναπληρωτής  Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, Παύλος Παυλίδης, είπε πως αυτά θα κυκλοφορήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουλίου κάτω από τη θεματική ενότητα «Επέτειοι και Γεγονότα».
 
Το ένα, αξίας 34 σεντ, αφορά στην 65η επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα και θα απεικονίζει ένα δάφνινο στεφάνι με την επιγραφή 65 χρόνια ΕΟΚΑ, 1955-2020 και με φόντο την Κυπριακή και Ελληνική σημαία.
 
Το δεύτερο, αξίας 41 σεντ, θα αναγράφει 25 χρόνια Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ με το έμβλημα του Μελάθρου και με φόντο τη φωτογραφία του κτιρίου του.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου ανέφερε πως το επετειακό γραμματόσημο για τα 25χρονα του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί ένα σημαντικό τεκμήριο για την ιστορία, τη πολυσχιδή δράση και προσφορά του.
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι με την ένταξη στην τριτοβάθμια παροχή υπηρεσιών του ΓΕΣΥ, η προσφορά του Μελάθρου θα αναβαθμιστεί, υπενθυμίζοντας πως συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες για αποπεράτωση και λειτουργία της Νέας Πτέρυγας Αποκατάστασης, που θα περιλαμβάνει 32 νέες κλίνες, φυσιοθεραπευτήριο, ακτινολογικό και χημείο, «όλα με σύγχρονο εξοπλισμό θα δώσουν νέα ώθηση και διάσταση στους οραματισμούς μας».
 
Υποδεικνύοντας πως μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων για τα 25χρονα έχουν ακυρωθεί λόγω της πανδημίας, ο κ.Παναγιώτου ευχήθηκε πως όλα θα πάνε καλά και στις 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  η μεγάλη επετειακή εκδήλωση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο της Λεμεσού, που θα τελεί  υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας