Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης ελληνικής γλώσσας από το ΥΠΠΑΝ

Εξέταση για απόκτηση πιστοποιητικού πολύ καλής γνώσης ελληνικής γλώσσας (επίπεδο Γ1) το Σάββατο 19/9/2020, διοργανώνει η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.
 
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι «σκοπός της γραπτής εξέτασης είναι η Πιστοποίηση Επάρκειας στην Ελληνική Γλώσσα, προσόν το οποίο είναι δυνατό να απαιτηθεί για πρόσληψη ή προαγωγή από διάφορες Υπηρεσίες ή Οργανισμούς στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό Τομέα. Επιτυχών θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία στη Γραπτή Εξέταση τουλάχιστον 50%».
 
Προσθέτει ότι η Γραπτή και Προφορική Εξέταση «απευθύνεται σε υποψήφιους εκπαιδευτικούς που δεν κατέχουν απολυτήριο Εξατάξιου Δημόσιου Ελληνικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και σε άτομα που επιθυμούν για άλλους λόγους να λάβουν μέρος και στην προφορική εξέταση».
 
Επιτυχών στη συγκεκριμένη εξέταση θεωρείται ο υποψήφιος που συγκεντρώνει βαθμολογία 50%, τόσο στη γραπτή όσο και στην προφορική εξέταση. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων: http://www.moec.gov.cy/ypexams
 
Τόσο η γραπτή εξέταση, όσο και η προφορική εξέταση θα διεξαχθούν σε χώρους που θα ανακοινωθούν αργότερα από την Υπηρεσία Εξετάσεων.
 
Η Γραπτή Εξέταση διεξάγεται το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα 9:30 π.μ. – 12:00 μ.μ. και η Προφορική Εξέταση Δευτέρα και Τρίτη, 21-22 Σεπτεμβρίου 2020, αναλόγως του αριθμού υποψηφίων.
 
Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται στην Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στη διεύθυνση Μεγάρων 23 Στρόβολος, 2032 Λευκωσία, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020  μέχρι και την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, από τις 08:30 π.μ. – 15:00 μ.μ. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα ληφθούν υπόψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπα αιτήσεων μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, http://www.moec.gov.cy/ypexams/ (Υπηρεσία Εξετάσεων-Έντυπα) ή από τα Γραφεία της Υπηρεσίας Εξετάσεων του ΥΠΠΑΝ και τα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Εξετάσεων στα τηλέφωνα:22582900/22582929/22582904.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ