Πέμπτη 22 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ένα το θετικό κρούσμα-Εντοπίστηκε πριν την εισαγωγή του σε κέντρο φιλοξενίας

  05/07/2020 17:32
Ένα το θετικό κρούσμα-Εντοπίστηκε πριν την εισαγωγή του σε κέντρο φιλοξενίας

Ένα το θετικό κρούσμα-Εντοπίστηκε πριν την εισαγωγή του σε κέντρο φιλοξενίας

  05/07/2020 17:32
Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σήμερα στην Κύπρο. Πρόκειται για άτομο που υποβλήθηκε σε έλεγχο πριν την εισαγωγή του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,445 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκε 1 κρούσμα του ιού SARS-CoV-2.
 
Συγκεκριμένα, το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε από 216 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
 
Το άτομο υποβλήθηκε σε τεστ πριν την εισαγωγή του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών. Μετά το θετικό αποτέλεσμα ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο κέντρο Eden. 
 
Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
•             Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 226 εργαστηριακές εξετάσεις,
•             Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ολοκληρώθηκαν 8 εργαστηριακές διαγνώσεις,
•             Από ιδιωτική πρωτοβουλία, διεκπεραιώθηκαν 92 εργαστηριακές εξετάσεις,
•             Από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 699 εργαστηριακές διαγνώσεις,
•             Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 184 εργαστηριακές εξετάσεις, και
•             Από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για τον έλεγχο του προσωπικού που εργάζεται στους χώρους των Δικαστηρίων, είχαμε αποτέλεσμα για 20 δείγματα.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,003.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένει νοσηλευόμενος ένας ασθενής με COVID-19.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας