Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κοπή δέντρων έξω από στρατόπεδο στη Λευκωσία

Με αφορμή την κοπή των δέντρων στο πρώην στρατόπεδο Παναγίδη στη Λευκωσία για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, 18 οργανώσεις πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Ιουλίου, έξω από το πρώην στρατόπεδο Παναγίδη επί της λεωφόρου Λεμεσού.
 
Οι 18 οργανώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, καλούν όλες και όλους, στη διαμαρτυρία η οποία «στηρίζεται στην ανάγκη μας για μια πόλη πράσινη και ανθρώπινη», όπως αναφέρουν.
 
Αναφέρουν επίσης ότι «η συγκεκριμένη πράξη υλοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση, ούτε και διαβούλευση παρόλο που ψήφισμα που απαιτούσε την επιστροφή του στο Πάρκο Ακαδημίας στο οποίο και ανήκει», όπως αναφέρουν, έχει μαζέψει πέραν των 1.200 υπογραφών.
 
«Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν και την Κύπρο. Η συνεχής τσιμεντοποίηση και σφράγιση εδάφους, η δημιουργία καινούργιων αυτοκινητόδρομων και η έλλειψη σωστού δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η ανέγερση ψηλών κτιρίων χωρίς τον σωστό σχεδιασμό και η έλλειψη διαβούλευσης και διαφάνειας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων δημιουργούν πόλεις και κοινωνίες αποξενωμένες», προσθέτουν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, οι 18 οργανώσεις απαιτούν από τις αρμόδιες κυβερνητικές και τοπικές αρχές ενίσχυση του αστικού πρασίνου, προστασία των Εθνικών Δασικών μας Πάρκων και όχι κατακερματισμό τους με διάφορους τρόπους ή αλλοίωση του χαρακτήρα τους, διαφανείς διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τις ζωές μας, σχεδιασμούς που να θέτουν ως προτεραιότητα την ευημερία των πολιτών, προσφορά βιώσιμων και αξιόπιστων μέσων μαζικής μεταφοράς και παύση της πρακτικής αδειοδότησης και ανέγερσης ψηλών κτιρίων πριν την εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Καταδικάζει την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο ο Δήμος Λάρνακας
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»
Έτοιμο να αποπλεύσει για Γάζα το δεύτερο πλοίο με 500 τόνους βοήθειας