Κάλεσμα ΣΥΚΑΛΑ στην Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα για δικαίωσηή του

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) συγχαίρει, με ανακοίνωσή του, τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, για τις ενέργειες και την επιμονή της, που μετά από 7 χρόνια έφεραν αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, σε ότι αφορά το θέμα της COMMERZEBANK, και προτρέπει την Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα, νομικά και άλλα, "για να υπάρξει, έστω και μετά από 7 χρόνια, ένα πρώτο βήμα δικαίωσης".

Επίσης συγχαίρει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και της Πρόεδρό της Δήμητρα Καλογήρου "για τις δικές της ενέργειες που χαρακτηρίστηκαν επίσης από σοβαρότητα και επιμονή",

"Η κυρία Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ξεκίνησε ένα αγώνα πριν 7 χρόνια για να αποκαλύψει τις αθέμιτες πρακτικές που μηχανεύτηκαν η COMMERZEBANK στην Γερμανία μαζί με την Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο με σκοπό την καταδολίευση των πελατών και επενδυτών της Λαϊκής", σημειώνει ο ΣΥΚΑΛΑ.

Προσθέτει πως "μεταξύ άλλων, η κ. Χαραλαμπίδου προτείνει όπως η Αρχή Εξυγίανσης στην Κύπρο κινηθεί νομικά εναντίον της Γερμανικής Τράπεζας για ανάκτηση των χρημάτων, προϊόν των αθέμιτων πρακτικών  και όπως το πρόστιμο που επεβλήθη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενισχύσει τα πενιχρά εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για σκοπούς εκκαθάρισης και απόδοσης στους πιστωτές της Λαϊκής".

"Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε την κ. Χαραλαμπίδου για τις ενέργειες και την επιμονή της, που μετά από 7 χρόνια έφεραν αποτέλεσμα.
Συγχαίρουμε επίσης και ευχαριστούμε την ΕΚΚ και την κ. Δήμητρα Καλογήρου για τις δικές της ενέργειες που χαρακτηρίστηκαν επίσης από σοβαρότητα και επιμονή", αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Επίσης προτρέπει την Αρχή Εξυγίανσης να πάρει τα δέοντα μέτρα, νομικά και άλλα, "για να υπάρξει, έστω και μετά από 7 χρόνια, ένα πρώτο βήμα δικαίωσης, αλλά και έμπρακτης οικονομικής ενίσχυσης αυτών που χρησιμοποιήθηκαν με όχι και τόσο νόμιμο τρόπο για να επιβιώσει το Κράτος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Κύπρο".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ