Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Με νόμο δεν θα μετρούν οι μήνες της πανδημίας στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

  03/07/2020 21:49
Με νόμο δεν θα μετρούν οι μήνες της πανδημίας στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

Με νόμο δεν θα μετρούν οι μήνες της πανδημίας στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

  03/07/2020 21:49
Με 49 ψήφους υπέρ, 1 εναντίον και 2 αποχές η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους με τον οποίο επεκτείνεται η περίοδος καταβολής ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας ώστε να αποφευχθεί η αυτοδίκαιη ακύρωση ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών για τις οποίες δεν καταβλήθηκαν δόσεις μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Ιουνίου 2020.
 
Ο κ. Μυριάνθους είπε ότι η ρύθμιση γίνεται επειδή λόγω της πανδημίας όσοι είχαν πρόθεση να πληρώσουν τις δόσεις τους δεν τα κατάφεραν. Εξήγησε πως με βάση το νόμο αν κάποιος φορολογούμενος καθυστερήσει 5 δόσεις βγαίνει εκτός ρυθμίσεως. Πρόσθεσε πως με τον νόμο που πρότεινε από Μάρτιο μέχρι τον Ιουνίο οι καθυστερήσεις δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τις 5 δόσεις.
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης διευκρίνισε ότι δεν μπαίνουν νέες χρονιές στη ρύθμιση. Παρέχεται η δυνατότητα προς όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν 3 δόσεις, οι οποίες δεν θα μετρούν στις 5, πρόσθεσε.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς, είπε ότι πρόκειται για παράταση που δεν διαφοροποιεί το έτος αναφοράς, κανένα νέο δικαίωμα σε κανένα φορολογούμενο για άλλο έτος, πρόσθεσε

Διατείνομαι ότι αυτοί που έμειναν πίσω είναι αυτοί που είχαν πραγματικά προβλήματα, συμπλήρωσε.
 
Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε πως είναι 4 ή 5 φορά που επεκτείνεται το σχέδιο και διερωτήθηκε γιατί συνεχίζουμε να επεκτείνουμε και να καλλιεργούμε κουλτούρα φορολογικής ασυνέπειας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώνετε επειδή οι καλοί Βουλευτές θα ψηφίσουν για να μειώσουν ή εκμηδενίσουν τις επιβαρύνσεις, ανέφερε περαιτέρω.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς  είπε πως δεν αλλάζει το έτος αναφοράς. Πρόσθεσε πως ήταν θέση του ΑΚΕΛ να μην δίνονται παρατάσεις, αλλά συνέχισε η αλήθεια είναι ότι είχαμε νεκρή περίοδο στην οποία υπήρξε κοσμοχαλασιά. Είπε τέλος πως δεν θα υπάρξει νέα παράταση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας