Με νόμο δεν θα μετρούν οι μήνες της πανδημίας στις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

Με 49 ψήφους υπέρ, 1 εναντίον και 2 αποχές η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους με τον οποίο επεκτείνεται η περίοδος καταβολής ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το Τμήμα Φορολογίας ώστε να αποφευχθεί η αυτοδίκαιη ακύρωση ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών για τις οποίες δεν καταβλήθηκαν δόσεις μεταξύ της 1ης Μαρτίου και της 30ής Ιουνίου 2020.
 
Ο κ. Μυριάνθους είπε ότι η ρύθμιση γίνεται επειδή λόγω της πανδημίας όσοι είχαν πρόθεση να πληρώσουν τις δόσεις τους δεν τα κατάφεραν. Εξήγησε πως με βάση το νόμο αν κάποιος φορολογούμενος καθυστερήσει 5 δόσεις βγαίνει εκτός ρυθμίσεως. Πρόσθεσε πως με τον νόμο που πρότεινε από Μάρτιο μέχρι τον Ιουνίο οι καθυστερήσεις δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τις 5 δόσεις.
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης διευκρίνισε ότι δεν μπαίνουν νέες χρονιές στη ρύθμιση. Παρέχεται η δυνατότητα προς όσους δεν μπόρεσαν να πληρώσουν 3 δόσεις, οι οποίες δεν θα μετρούν στις 5, πρόσθεσε.
 
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς, είπε ότι πρόκειται για παράταση που δεν διαφοροποιεί το έτος αναφοράς, κανένα νέο δικαίωμα σε κανένα φορολογούμενο για άλλο έτος, πρόσθεσε

Διατείνομαι ότι αυτοί που έμειναν πίσω είναι αυτοί που είχαν πραγματικά προβλήματα, συμπλήρωσε.
 
Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε πως είναι 4 ή 5 φορά που επεκτείνεται το σχέδιο και διερωτήθηκε γιατί συνεχίζουμε να επεκτείνουμε και να καλλιεργούμε κουλτούρα φορολογικής ασυνέπειας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώνετε επειδή οι καλοί Βουλευτές θα ψηφίσουν για να μειώσουν ή εκμηδενίσουν τις επιβαρύνσεις, ανέφερε περαιτέρω.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς  είπε πως δεν αλλάζει το έτος αναφοράς. Πρόσθεσε πως ήταν θέση του ΑΚΕΛ να μην δίνονται παρατάσεις, αλλά συνέχισε η αλήθεια είναι ότι είχαμε νεκρή περίοδο στην οποία υπήρξε κοσμοχαλασιά. Είπε τέλος πως δεν θα υπάρξει νέα παράταση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταθέτουν εντός ημερών στην ανακριτική επιτροπή οι μοναχοί-Χωρίς χρονοδιάγραμμα οι έρευνες της Εκκλησίας
Τέσσερις αποφάσεις Υπουργικού για τον Ακάμα-Ξεκινούν έργα για ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Βέλτιστες τροποποιήσεις στο σχέδιο ενέργειας ΑΠΕ ενέκρινε το Υπουργικό
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Καταδικάζει την αλόγιστη αναγραφή συνθημάτων στο κέντρο ο Δήμος Λάρνακας
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο