Τετάρτη 12 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ασφαλής οργανωμένη παραλία λουομένων στη περιοχή Αλυτζιή στη Χλώρακα

  03/07/2020 19:48
Ασφαλής οργανωμένη παραλία λουομένων στη περιοχή Αλυτζιή στη Χλώρακα

Ασφαλής οργανωμένη παραλία λουομένων στη περιοχή Αλυτζιή στη Χλώρακα

  03/07/2020 19:48
Στην δημιουργία ασφαλούς οργανωμένης παραλίας λουομένων στην περιοχή Αλυτζιή στην Χλώρακα προχωρεί το Κ.Σ. Χλώρακας.
 
Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του προέδρου του Κ.Σ. Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη σε  τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο της δημιουργίας ασφαλούς παραλίας λουομένων στην Αλυτζιή της Χλώρακας. 

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, ο  Υπουργός Μεταφορών τους επιβεβαίωσε ότι προχωρά κανονικά η διαδικασία για να προσφοροδοτηθεί για εργολάβο το έργο της κατασκευής 5 κυματοθραυστών στην Χλώρακα. Οι προσφορές αναμένεται να δημοσιευθούν τον Σεπτέμβριο
.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κοινοτάρχης Χλώρακας αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του ευρύτερου σχεδιασμού της παραλίας αφού προγραμματίζονται παράλληλα έργα όπως: 
- Η διαμόρφωση του χερσαίου χώρου με εστιατόριο, αναψυκτήριο, δημόσιες τουαλέτες, γήπεδα παραλίας, παιδική χαρά, υπαίθριο γυμναστήριο. 
- Η δημιουργία 2 νέων χώρων στάθμευσης τα οποία θα διαμορφωθούν σε 2 τουρκοκυπριακά τεμάχια που βρίσκονται μπροστά από το Ξενοδοχείο Laura και τα μισθώνει το Κ.Σ.Χλώρακας για το σκοπό αυτό. Ακόμα ένας χώρος στάθμευσης θα προστεθεί σε δημόσιο χώρο που γειτνιάζει με το Ξενοδοχείο "Eleni". 
- Η δημιουργία όλων των αναγκαίων υποδομών για Αμεα. 
- Η κατασκευή ράμπας σκαφών και η δημιουργία ειδικού χώρου στάθμευσης για τις ανάγκες των χρηστών της. 

Το έργο, συνεχίζει η ανακοίνωση, αναμένεται να δώσει ώθηση στην ευρύτερη τουριστική περιοχή της Χλώρακας αφού εκτός του ότι θα συμπληρώσει ένα μεγάλο κενό στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, θα είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του παραλιακού πεζόδρομου σε όλα τα παραλιακά τουριστικά συγκροτήματα και ξενοδοχεία της Χλώρακας, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας