Καλεί τους πολίτες να μην ανησυχούν η ψευδοκυβέρνηση, μετά τις απανωτές εισαγωγές κρουσμάτων

Δεν χρειάζεται ανησυχία και ένταση, χρειάζονται μέτρα, δήλωσε στα κατεχόμενα ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί καλώντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί είχε προβεί νωρίτερα σήμερα σε δηλώσεις, κατά την διαδικασία στο «ανώτατο δικαστήριο» όπου η προσφυγή των οργανωμένων επαγγελματιών υγείας εναντίον της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» για την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε και πάλι για 3 μέρες. Ο «υπουργός υγείας» είπε ότι προέβαλλαν αντιρρήσεις στην προσφυγή, σημειώνοντας ότι το «άνοιγμα» έγινε γιατί έπρεπε, για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέταρτο εισαγόμενο κρούσμα στα κατεχόμενα σε λίγες ημέρες-Έφτασε από το Καζακστάν
 
Η πανδημία συνεχίζεται στον κόσμο και «δεν μπορούσαμε να μείνουν κλειστοί για πάντα», ανέφερε λέγοντας ότι γνώριζαν πως με την επαναλειτουργία (των αεροδρομίων και λιμανιών) θα ερχόταν και κρούσματα. Λαμβάνουν, πρόσθεσε, και συνεχίζουν τα μέτρα με προσοχή ώστε να αποφευχθεί η διασπορά των κρουσμάτων. Το ότι δεν είναι έτοιμο, ανέφερε, το νοσοκομείο πανδημίας, δεν σημαίνει ότι το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί.
 
Μην είστε ανήσυχοι, λαμβάνετε μέτρα, συνέχισε ο κ. Πιλλί καλώντας τον κόσμο να φορά την μάσκα, να τηρεί την κοινωνική αποστασιοποίηση, να εφαρμόζει τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, λέγοντας ότι αν τα κάνουν όλα αυτά τότε μειώνουν τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού κατά 90%.
 
Παραδέχθηκε ότι αρχικά υπήρχαν άτομα που παρά την δήλωση που υπέγραψαν φτάνοντας στα κατεχόμενα ότι θα παραμείνουν υπό περιορισμό μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου PCR στο οποίο υποβλήθηκαν κατά την άφιξή τους, βρέθηκαν ακόμα και στο «υπουργείο υγείας». «Είδαμε ότι το μέτρο αυτό δεν θα λειτουργούσε γι’ αυτό όλοι όσοι έρχονται θα μείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ».
 
Η κατάσταση της υγείας των ατόμων που εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκαν στο κέντρο καραντίνας στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, είναι καλή, είπε ο κ. Πιλλί. Ανέφερε επίσης ότι έγιναν προσλήψεις και στο εργαστήριο DNA στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας εργάζονται 15 άτομα.
 
Στο μεταξύ, ο «υπουργός συγκοινωνιών και μεταφορών», Τολγκά Ατακάν δήλωσε ότι τις τελευταίες 3 – 4 μέρες έχουν αυξηθεί τα αιτήματα για πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών προς τα κατεχόμενα, αλλά τις ανέβαλαν για λίγες μέρες επειδή το «υπουργείο υγείας» είχε προετοιμαστεί για τις δρομολογημένες πτήσεις.
 
Η δυνατότητα αφίξεων καθημερινά φτάνει τα 500 – 550 άτομα, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι για να γίνονται πιο γρήγορα οι μοριακοί έλεγχοι συζητείται η δημιουργία κινητής μονάδας εργαστηρίου στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Για τις πτήσεις  από άλλες πόλεις της Τουρκίας, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, ο Τολγκά Ατακάν είπε ότι είναι δύσκολο να δώσει μια ημερομηνία και πως το θέμα θα συζητηθεί την εβδομάδα που μπαίνει, ανάλογα και με την δυνατότητα διεξαγωγής τεστ και την εξέλιξη της κατάστασης.
 
Για την κρίση που υπάρχει μεταξύ των «συγκυβερνώντων» κομμάτων ΚΕΕ και ΚΛ, ο κ. Ατακάν που προέρχεται από το κόμμα του Λαού είπε ότι «και μεταξύ του ανδρόγυνου υπάρχουν προβλήματα. Στην πολιτική τα νερά ποτέ δεν είναι στάσιμα, αλλά εδώ υπάρχει δουλειά που πρέπει να διεκπεραιώσουμε».
 
Εξάλλου έγινε γνωστό ότι ο «υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Φαίζ Σουτσιούογλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι και την Υπουργό Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ζεχρά Ζουμρούτ Σελτσιούκ. Ο κ. Σουτσιούογλου αναχωρεί για την τουρκική πρωτεύουσα μέσω Κωνσταντινούπολης, αύριο και θα επιστρέψει στις 10 Ιουλίου.
 
Είναι ο πρώτος «αξιωματούχος» του ψευδοκράτους που επισκέπτεται την Τουρκία μετά την πανδημία.
 
Περιμένουν στο ξενοδοχείο
Σημειώνεται ότι, οι τουρίστες που έφτασαν στα κατεχόμενα και διαθέτουν κράτηση μπορούν να αναμένουν τα αποτελέσματα μοριακής εξέτασης PCR στα ξενοδοχεία τους, υπό επίβλεψη, αναφέρεται σε ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας».
 
Προστίθεται ότι τα ξενοδοχεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τις επαφές τους με άλλα άτομα που διαμένουν στο ξενοδοχείο ή το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν από το ξενοδοχείο, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ