Μειώσεις και απαλλαγές για στήριξη των επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο Δήμος Λευκωσίας

Μειώσεις ή και απαλλαγές φορολογιών, τελών, αδειών και ενοικίων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σε πρόσφατη συνεδρία του, με στόχο να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επηρεάστηκαν από την πανδημία COVID-19.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι σε πρόσφατη συνεδρία του αποφάσισε μειώσεις ή και απαλλαγές στα τέλη Αποκομιδής Σκυβάλων (με εξαίρεση τα οικιστικά υποστατικά στα οποία θα επιβληθεί η ίδια χρέωση με το προηγούμενο έτος), και Τέλη Επαγγελματικής Άδειας και Δικαιώματα για τη Διατήρηση / Χρήση  Επαγγελματικών  Υποστατικών.   

Οι μειώσεις αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματικά υποστατικά κατά κατηγορία όπως φαίνονται αναλυτικά στον πίνακα που επισυνάπτεται, οι οποίες είχαν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, βάσει των διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις και τα επαγγελματικά υποστατικά έχουν διαχωριστεί σε τέσσερεις ομάδες βάση της περιόδου αναστολής των εργασιών τους.
 
Επισυνάπτεται αναλυτικά ο πίνακας για την παροχή ενιαίων μειώσεων φορολογιών / τελών
 
Ο Δήμος Λευκωσίας για διευκόλυνση των επιχειρήσεων θα αποστείλει τα τιμολόγια με τις σχετικές μειώσεις με βάση τον εγκεκριμένο πίνακα με στόχο την αποφυγή ενστάσεων και συνωστισμού στα γραφεία.
 
Την απαλλαγή καταβολής ενοικίων/τελών άδειας χρήσης για τα επαγγελματικά υποστατικά δημοτικής ιδιοκτησίας / διαχείρισης, τα οποία ανέστειλαν πλήρως τη λειτουργία τους κατά την περίοδο ισχύος των κυβερνητικών διαταγμάτων που σχετίζονται με τον Κορνωνοϊού Covid-19.

Στους κατόχους άδειας πλανοδιοπώλησης στην Υπαίθρια Αγορά της Κυριακής (Παζαράκι) αντί χρηματικής απαλλαγής / επιστροφής ποσού να δοθεί παράταση της ισχύος της άδειας συμμετοχής τους για όση περίοδο ήταν  απαγορευμένη η λειτουργία υπαίθριων αγορών για περίοδο 1 μηνός θα επιτρέπει στους πλανοδιοπώλες να συμμετέχουν στη διοργάνωση για 1 μήνα επιπλέον χωρίς την καταβολή τέλους και αναστολή  της μηνιαίας χρέωσης για υποάδεια υπαίθριας εστίασης για όσο χρονικό διάστημα τα επηρεαζόμενα υποστατικά παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊου.

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 να μην υπάρξει οποιαδήποτε χρέωση  τελών υποάδειας υπαίθριας εστίασης και από την 1η Αυγούστου 2020 να υπάρξει κανονική χρέωση τελών υποάδειας υπαίθριας εστίασης για τα υποστατικά που θα λειτουργήσουν.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η πρώτη συνέντευξη της Sophia the Robot στην τηλεόραση-«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο»
Πέφτουν τα τείχη, ανοίγει ο δρόμος για την δικαίωση των 57 θυμάτων των Τεμπών
Φωτιά σε δύο οχήματα έξω από μηχανουργείο στην Πάφο-Επηρεάστηκε και τρίτο
Καλωσόρισε τη λειτουργία διαδρόμου από την Κύπρο, τόνισε ανάγκη χερσαίων περασμάτων ο Μπορέλ
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός καθ' όλη της διάρκεια της νύχτας συνεργεία της Πυροσβεστικής-Πλημμύρησαν σπίτια και δρόμοι
Σαραντατετράχρονος έβρισε και γρονθοκόπησε αλλοδαπό στην Πάφο-Συνελήφθη για υπόθεση ρατσισμού
Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής