Πορεία διαμαρτυρίας για τον πολιτισμό διοργανώνουν οι άνθρωποι της τέχνης

Ειρηνική πορεία για τον πολιτισμό διοργανώνεται αύριο από ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό, καλλιτέχνες, επαγγελματίες των τεχνών και συναφών επαγγελμάτων και όσων αγαπούν και στηρίζουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.
 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η πορεία γίνεται «ως αντίδραση για την πενιχρή και αποκαρδιωτική στήριξη του Πολιτισμού, ειδικά στις δύσκολες μέρες που δυανύουμε, συνεπεία της πανδημίας».
 
Η πορεία διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει από τον χώρο στάθμευσης του Πάρκου Αγίου Δημητρίου στην οδό Κορυτσάς (ο πίσω δρόμος της Σχολής Τυφλών και του Μακάρειου Νοσοκομείου), με ώρα συγκέντρωσης στις 7.15 π.μ. και ώρα εκκίνησης τις 7.30. Την πορεία θα οδηγεί η Ομάδα Κρουστών Batukinio καθόλη τη διάρκεια της πομπής, με στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες και κατάληξη έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στην οδό Κιμωνος.

Για την ασφάλεια και υγεία όλων και προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους μάσκα και γάντια και να διατηρούν τις αποστάσεις.

«Παρακαλούμε θερμά η εκδήλωση να παραμείνει σιωπηρή και ειρηνική. Οποιαδήποτε βίαιη ή υβριστική στάση, δεν έχει θέση ανάμεσά μας: ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν εγγενείς και θεμελιώδεις έννοιες στη φύση των ανθρώπων που τάχθηκαν να υπηρετήσουν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες», τονίζουν.

«Για να έχει νόημα και αξία μια τέτοια αντίδραση, θα πρέπει να υπάρξει μαζική παρουσία και συλλογική συμμετοχή. Μην περιμένετε μόνο από άλλους να έρθουν να διαμαρτυρηθούν για σας. Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε, αν θέλουν να μας λάβουν υπόψη. Πολλές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για όλους εμάς στο άμεσο μέλλον. Αποφάσεις που θα κρίνουν όχι μόνο το μέλλον μας, αλλά και το μέλλον όσων θα ακολουθήσουν μετά από μας. Η Πολιτεία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι είμαστε ΟΛΟΙ αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα όσα αυτονόητα δικαιούμαστε, ενωμένοι και πολλοί. Μόνο συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας», αναφέρουν περαιτέρω.

Δρομολόγιο Διαμαρτυρίας:
7:15 Συγκέντρωση συμμετεχόντων στο Πάρκο Αγίου Δημητρίου (Κορυτσάς, Λευκωσία)
7:30 Έναρξη Πορείας
7:45 Στάση έξω από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες
8:10 Τελική Στάση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Επίδοση σημειώματος στον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ



 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας