Επανήλθε ο Προδρόμου για τη μαθήτρια-Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην έκφραση

Το Υπουργείο Παιδείας θα υπερασπιστεί -αν χρειαστεί- το δικαίωμα του κάθε μαθητή και μαθήτριας, καθώς επίσης του κάθε εκπαιδευτικού να εκφέρει τις απόψεις του, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος σχολιάζοντας το άρθρο μαθήτριας της Β` Λυκείου στη Λευκωσία σε σχολική εφημερίδα, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους μερίδας καθηγητών του μαθήματος των θρησκευτικών, είπε ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις, που δεν χρειάζεται να τις κρίνει το Υπουργείο του.

Σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση που είχε με το ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, ο κ. Προδρόμου έκανε λόγο για «αχρείαστο θόρυβο», σημειώνοντας ότι «κακώς» σχολιάστηκαν δημόσια οι απόψεις μιας μαθήτριας μας και δη της συγκεκριμένης μαθήτριας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το δικαίωμα της έκφραση υπάρχει και ισχύει ευτυχώς», προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάκτηση, όχι μόνο της κυπριακής κοινωνίας, αλλά ολόκληρου του ευρωπαϊκού χώρου και έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και αγώνες να υπάρχει η ελευθέρια της έκφρασης».

Διαβεβαίωσε πως το αρμόδιο Υπουργείο θα προασπιστεί τη συγκεκριμένη μαθήτρια «αν οποιοσδήποτε την αμφισβητήσει  στο χώρο της εκπαίδευσης», τονίζοντας επίσης πως «θα υπερασπιστεί αν χρειαστεί το δικαίωμα του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας, του κάθε εκπαιδευτικού, να εκφέρει τις απόψεις του».

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρχε θέμα να πάρει θέση. Πιστεύουμε, όμως, ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται νηφάλια με επιχειρήματα, χωρίς ακρότητες, με σεβασμό πάντα στην άποψη των άλλων και βεβαίως όποια σχόλια έκανα τις προηγούμενες μέρες για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, δεν έχουν καμιά σχέση είτε με τις απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτό το άρθρο της μαθήτριας, είτε με την συζήτηση γι’ αυτό το άρθρο», είπε.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση  ότι «οποιοσδήποτε κρίνει τις απόψεις ή την αρθρογραφία κάποιου άλλου το κάνει υπό προσωπική ιδιότητα», σημειώνοντας ότι «αυτές τις προσωπικές απόψεις δεν χρειάζεται να τις κρίνει το Υπουργείο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια