Διευκρινίσεις ΟΚΥΠΥ για τη νέα ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημέρωσε σήμερα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών για τα θέματα της ανέγερσης του κτιρίου  της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και για τη διαδικασία προσφορών και  κατακύρωσης  για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό για τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, αναφέρει σε ανακοίνωσή τους.
 
«Mε αίσθημα ευθύνης η διοίκηση και διεύθυνση του Οργανισμού κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια κάτω από δραματικές συνθήκες, για να θωρακίσει το σύστημα υγείας ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες της πανδημίας», σημειώνει.
 
Πρώτη προτεραιότητα του Οργανισμού, υποδεικνύει, ήταν και είναι να σώζει ανθρώπινες ζωές και ο Οργανισμός έκανε τα πάντα ώστε να μην ζήσουμε τις δραματικές εικόνες που βλέπαμε σε άλλες χώρες. «Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σε συνδυασμό με τον εφιάλτη ότι μπορεί να χάναμε ανθρώπους από έλλειψη υποδομών, υποχρέωσαν τον Οργανισμό να δώσει έμφαση στο αποτέλεσμα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες, πάντοτε με γνώμονα τη νομιμότητα και τους κανόνες της χρηστής διοίκησης», τονίζει.
 
Σημειώνεται ότι για την δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε δαπάνη ύψους €1,300,000 και μέσω διαφανούς διαπραγμάτευσης με αριθμό εργοληπτικών εταιρειών, κατακύρωσε το έργο στον χαμηλότερο προσφοροδότη, με κόστος χαμηλότερο της εγκεκριμένης δαπάνης.
 
«Μέλημα του Οργανισμού είναι να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με φειδώ και να ενεργεί με διαφάνεια και με σταθερή προσήλωση στις διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας για διασφάλιση του δημοσίου χρήματος. Είμαστε βέβαιοι ότι η ολοκλήρωση της έρευνας θα καταδείξει ότι όλες οι ενέργειες του Οργανισμού ήταν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Παραμένουμε στη διάθεση του Γενικού Ελεγκτή και της Βουλής για να παραθέσουμε οποιαδήποτε στοιχεία μας ζητηθούν», προστίθεται.
 
Τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου και οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν, ανταποκρίθηκαν με υποδειγματικό τρόπο σ᾽ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία και είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα, κατέληξε ο ΟΚΥΠΥ.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας