Πέμπτη 13 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ακόμη μια πλατεία από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια παραδόθηκε στους δημότες Λεμεσού

  02/07/2020 16:31
Ακόμη μια πλατεία από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια παραδόθηκε στους δημότες Λεμεσού

Ακόμη μια πλατεία από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια παραδόθηκε στους δημότες Λεμεσού

  02/07/2020 16:31
Ως ένα στολίδι για την περιοχή που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης την πλατεία «Αναγέννησης», η οποία αποτελεί την τέταρτη και τελευταία στη σειρά πλατεία που αναβαθμίζεται με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια για την περίοδο 2014-2020.
 
Στην παρουσία περίοικων της περιοχής και μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο κ.Νικολαϊδης παρέδωσε και επίσημα την πλατεία στους δημότες, δηλώνοντας πως η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί τη βασική και πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.
 
Ο Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον τέως Δήμαρχο και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για τη δρομολόγηση των έργων αυτών, σημειώνοντας ότι το έργο είναι το τελευταίο από μια ομάδα έργων αναβάθμισης τεσσάρων πλατειών που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, συνολικού κόστους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Υπενθύμισε πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις στην πλατεία Αριστείδη Κουδουνάρη παρά την οδό Νίκου Ρούσου, στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων.
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του ότι η πλατεία «Αναγέννησης» θα αγκαλιαστεί από τα δυο σωματεία με τα οποία γειτνιάζει, τον ΠΑΟ Προσφύγων και την Αναγέννηση και θα διατηρηθεί «όμορφη και καθαρή», για να την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
 
Το έργο, που κόστισε περί τις 600 χιλιάδες ευρώ, περιλαμβάνει ανασχεδιασμό πάρκου, νέες εισόδους, φωτισμό, σύστημα περισυλλογής όμβριων υδάτων, χώρο για μικρές εκδηλώσεις, αναβαθμισμένο παιδότοπο, χώρο με όργανα εκγύμνασης, σιντριβάνι, χώρο στάθμευσης, πράσινο, διευκολύνσεις για ΑμεΑ κ.α.
 
Οι πλατείες αυτές, σημείωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, έρχονται να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος για δημιουργία «περιβαλλοντικών γειτονιών» και αναβάθμιση των συνοικιών Αγίου Σπυρίδωνα,  Ομόνοιας, Ζακακίου και Αγίου Νικολάου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας