Ακόμη μια πλατεία από συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια παραδόθηκε στους δημότες Λεμεσού

Ως ένα στολίδι για την περιοχή που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης την πλατεία «Αναγέννησης», η οποία αποτελεί την τέταρτη και τελευταία στη σειρά πλατεία που αναβαθμίζεται με συγχρηματοδοτούμενα κονδύλια για την περίοδο 2014-2020.
 
Στην παρουσία περίοικων της περιοχής και μελών του δημοτικού συμβουλίου, ο κ.Νικολαϊδης παρέδωσε και επίσημα την πλατεία στους δημότες, δηλώνοντας πως η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες αποτελεί τη βασική και πρώτη προτεραιότητα του Δήμου.
 
Ο Νίκος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τον τέως Δήμαρχο και το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για τη δρομολόγηση των έργων αυτών, σημειώνοντας ότι το έργο είναι το τελευταίο από μια ομάδα έργων αναβάθμισης τεσσάρων πλατειών που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, συνολικού κόστους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Υπενθύμισε πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αναπλάσεις στην πλατεία Αριστείδη Κουδουνάρη παρά την οδό Νίκου Ρούσου, στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων.
 
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα του ότι η πλατεία «Αναγέννησης» θα αγκαλιαστεί από τα δυο σωματεία με τα οποία γειτνιάζει, τον ΠΑΟ Προσφύγων και την Αναγέννηση και θα διατηρηθεί «όμορφη και καθαρή», για να την απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
 
Το έργο, που κόστισε περί τις 600 χιλιάδες ευρώ, περιλαμβάνει ανασχεδιασμό πάρκου, νέες εισόδους, φωτισμό, σύστημα περισυλλογής όμβριων υδάτων, χώρο για μικρές εκδηλώσεις, αναβαθμισμένο παιδότοπο, χώρο με όργανα εκγύμνασης, σιντριβάνι, χώρο στάθμευσης, πράσινο, διευκολύνσεις για ΑμεΑ κ.α.
 
Οι πλατείες αυτές, σημείωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, έρχονται να στηρίξουν την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήμος για δημιουργία «περιβαλλοντικών γειτονιών» και αναβάθμιση των συνοικιών Αγίου Σπυρίδωνα,  Ομόνοιας, Ζακακίου και Αγίου Νικολάου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού