Έτοιμο εντός ημερών το πόρισμα για το ξύλο στο Σταυροβούνι-Εμμένουν οι κληρωτοί

Εντός των επόμενων ημερών παραδίδεται το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση για το βίντεο με την άσκηση βίας μεταξύ στρατιωτών, που σημειώθηκε στο Σταυροβούνι, τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι το πόρισμα είχε παραδοθεί στη Διεύθυνση Δικαστικού, εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μηνός που δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και πιο συγκεκριμένα περί τις 20 Ιουνίου, εντούτοις κατά την μελέτη του φακέλου από τα μέλη της διεύθυνσης, διαπιστώθηκε ότι κάποια σημεία χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.
 
Ως εκ τούτου, επεστράφη στον ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος συνεχίζει εδώ και περίπου μία εβδομάδα τη δερεύνηση, για να συμπληρώσει τον φάκελο και να τον παραδώσει εκ νέου στο Υπουργείο Άμυνας, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Ο ερευνώντας λειτουργός, διερευνά τόσο την διάπραξη ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων, από πλευράς των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο.
 
Σε περίπτωση που εντοπιστούν πειθαρχικά αδικήματα, θα επιβληθούν ανάλογες ποινές από την μονάδα των στρατιωτών. Στην περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, τότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Στρατιωτική Εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει κατά πόσον θα παραπεμφθούν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ενώπιον Στρατοδικείου.
 
Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, όσοι παρουσιάζονται στο βίντεο, ταυτοποιήθηκαν και τους λήφθηκαν καταθέσεις από τον ερευνώντα λειτουργό. Πάντως, οι στρατιώτες από την αρχή υποστήριξαν πως πρόκειται περί αστείου μεταξύ κληρωτών της ίδιας ΕΣΣΟ, θέση στην οποία εμμένουν και στις καταθέσεις που έδωσαν στον ερευνώντα λειτουργό.
 
Σημειώνεται ότι, το βίντεο μπορεί να είχε τραβηχτεί τον περασμένο Απρίλιο, όμως είδε το φως της δημοσιότητας περίπου ένα μήνα αργότερα και είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος δήλωνε εξοργισμένος με το περιστατικό και έκανε λόγο για μηδενική ανοχή.

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου