Δευτέρα 3 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έτοιμο εντός ημερών το πόρισμα για το ξύλο στο Σταυροβούνι-Εμμένουν οι κληρωτοί

  02/07/2020 06:47
Έτοιμο εντός ημερών το πόρισμα για το ξύλο στο Σταυροβούνι-Εμμένουν οι κληρωτοί

Έτοιμο εντός ημερών το πόρισμα για το ξύλο στο Σταυροβούνι-Εμμένουν οι κληρωτοί

  02/07/2020 06:47
Εντός των επόμενων ημερών παραδίδεται το πόρισμα του ερευνώντα λειτουργού που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση για το βίντεο με την άσκηση βίας μεταξύ στρατιωτών, που σημειώθηκε στο Σταυροβούνι, τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι το πόρισμα είχε παραδοθεί στη Διεύθυνση Δικαστικού, εντός του χρονοδιαγράμματος του ενός μηνός που δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας και πιο συγκεκριμένα περί τις 20 Ιουνίου, εντούτοις κατά την μελέτη του φακέλου από τα μέλη της διεύθυνσης, διαπιστώθηκε ότι κάποια σημεία χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.
 
Ως εκ τούτου, επεστράφη στον ερευνώντα λειτουργό, ο οποίος συνεχίζει εδώ και περίπου μία εβδομάδα τη δερεύνηση, για να συμπληρώσει τον φάκελο και να τον παραδώσει εκ νέου στο Υπουργείο Άμυνας, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
 
Ο ερευνώντας λειτουργός, διερευνά τόσο την διάπραξη ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων, από πλευράς των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο.
 
Σε περίπτωση που εντοπιστούν πειθαρχικά αδικήματα, θα επιβληθούν ανάλογες ποινές από την μονάδα των στρατιωτών. Στην περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, τότε ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Στρατιωτική Εισαγγελία, η οποία είναι αρμόδια να αποφασίσει κατά πόσον θα παραπεμφθούν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους ενώπιον Στρατοδικείου.
 
Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, όσοι παρουσιάζονται στο βίντεο, ταυτοποιήθηκαν και τους λήφθηκαν καταθέσεις από τον ερευνώντα λειτουργό. Πάντως, οι στρατιώτες από την αρχή υποστήριξαν πως πρόκειται περί αστείου μεταξύ κληρωτών της ίδιας ΕΣΣΟ, θέση στην οποία εμμένουν και στις καταθέσεις που έδωσαν στον ερευνώντα λειτουργό.
 
Σημειώνεται ότι, το βίντεο μπορεί να είχε τραβηχτεί τον περασμένο Απρίλιο, όμως είδε το φως της δημοσιότητας περίπου ένα μήνα αργότερα και είχε προκαλέσει την οργίλη αντίδραση του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος δήλωνε εξοργισμένος με το περιστατικό και έκανε λόγο για μηδενική ανοχή.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας