ΒΙΝΤΕΟ: Ψευδοέλεγχοι, αλαλούμ και τραγελαφικές καταστάσεις στα κατεχόμενα

Μας άφησαν να ανεβούμε χωρίς έλεγχο για το έγγραφο πιστοποίησης PCR, έγραψε στο τουίτερ του ο Τούρκος σχεδιαστής μόδας και γνωστός για την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Μπαρμπαρός Σανσάλ με την ανάρτησή του να συγκεντρώνει πάνω από 2600 «μου αρέσει» και δεκάδες αναπαραγωγές του μηνύματος (retweet).
 
Η ανάρτησή του έγινε και είδηση στα τ/κ ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τη σημείωση σε αυτή ότι ο κ. Σανσάλ το ανέφερε αυτό στον «υπουργό τουρισμού», Κουτλού Εβρέν (ΣΣ: ήταν στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου κατά την άφιξη της πρώτης πτήσης των Τουρκικών Αερογραμμών μετά τα μεσάνυχτα) αλλά το ATV (τουρκικό κανάλι που ανήκει σε οικογένεια που πρόσκειται στο ΑΚΡ και τον Ταγίπ Ερντογάν) δεν κατέγραψε την δήλωσή του.
 
Ακόμη ένα περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι η επίσκεψη ενός νεοαφιχθέντα από την Κωνσταντινούπολη, σε κουρείο σε κεντρικό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενώ έπρεπε να μείνει σε αυτοπεριορισμό μέχρις ότου βγουν τα αποτελέσματα του δεύτερου PCR στο οποίο υποβλήθηκε μόλις έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο.
 
Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Γενί Ντουζέν, αναρτώντας και το σχετικό βίντεο, ο ταξιδιώτης μπήκε στο κουρείο με τις βαλίτσες ζητώντας να κουρευτεί. Υπάλληλος του κουρείου περιγράφοντας στην εφημερίδα το περιστατικό ανέφερε ότι είδαν το ταξί να σταματά μπροστά από το κουρείο, ο άνδρας κατέβηκε με δύο βαλίτσες και μπήκε στο κουρείο ζητώντας να κουρευτεί. Μόλις ο συγκεκριμένος υπάλληλος και οι άλλοι εργαζόμενοι στο κουρείο, διαπίστωσαν ότι στη βαλίτσα υπήρχε η ταμπέλα με την ένδειξη Κωνσταντινούπολη – Τύμπου, στα τουρκικά, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για άτομο που μόλις είχε φτάσει στα κατεχόμενα,
 
Του απάντησαν, είπε ο υπάλληλος του κουρείου, ότι δουλεύουν μόνο με ραντεβού για να αποφύγουν την εξυπηρέτηση και τότε αυτός άρχισε να εκνευρίζεται βγάζοντας και δείχνοντάς τους το έγγραφο που πιστοποιούσε ότι έκανε το τεστ PCR και ήταν αρνητικό, επιμένοντας να κουρευτεί. Τότε, ανέφερε ο υπάλληλος, κατέβηκε από το γραφείο του στο πατάρι ο ιδιοκτήτης του κουρείου και του ζήτησε να αποχωρήσει.
 
Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού αυτού, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν διερωτήθηκε τι είδους «νομική διαδικασία» θα ακολουθηθεί για όσους έχουν υπογράψει μεν την υπεύθυνη δήλωση ότι θα παραμείνουν υπό απομόνωση μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου PCR, αλλά δεν το τηρούν αυτό. Στην ανάρτησή του διερωτήθηκε επίσης ποια παράγραφο ποιας «νομοθεσίας» αυτοί οι άνθρωποι παραβιάζουν, σημειώνοντας πως αυτό δεν καταγράφεται στην υπεύθυνη δήλωση την οποία καλούνται να υπογράψουν όταν έρθουν.
 
Αυτή είναι η διαδικασία που κάνουμε, σημείωσε ο κ. Ερχιουρμάν ενώ σε προηγούμενη ανάρτησή του μίλησε για μη σοβαρή διαχείριση της κατάστασης από πλευράς «κυβέρνησης» και για ανετοιμότητα, την οποία επεσήμαναν ακόμα και «υπουργοί» της «κυβέρνησης» αλλά παρ’ όλα αυτά προχώρησαν στο σημερινό άνοιγμα. «Πρέπει οι ίδιοι να προστατευτούμε και να προστατεύσουμε ιδιαίτερα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. Αυτό που δεν μπορεί η κεφαλή να κάνει, το βάρος για να το κάνουμε πέφτει σε εμάς». Ας δείξουμε για ακόμη φορά την σοβαρότητα που η «κυβέρνηση» δεν μπορεί να δείξει, ανέφερε ο Τουφάν Ερχιουρμάν.
 
Η «βουλευτής» του κόμματος του Λαού, Τζέιλ Ρεφίκ Ρότζερς στη δική της ανάρτηση έκανε λόγο για ρίσκο εξάπλωσης του κορωνοϊού με την είσοδο από σήμερα στο ψευδοκράτος ατόμων χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Σημειώνοντας ότι εδώ και καιρό «ανοίξαμε τις πύλες για τη νότια Κύπρο που εδώ και καιρό συνεχίζει τις πτήσεις χωρίς καραντίνα», η κ. Ρότζερς γράφει ότι σε αυτή «τη νέα περίοδο» τα άτομα υψηλού κινδύνου και οι άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αυτοπροστατευθούν και να αποφεύγουν τα μέρη με κόσμο και τις συναθροίσεις.
 
Ο γγ του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και γιατρός, Χαλίλ Χιζάλ επεσήμανε ότι άτομα από χώρες των κατηγοριών Β και Γ – διπλό PCR και υποχρεωτική καραντίνα – ήρθαν με το ίδιο αεροπλάνο και διερωτήθηκε, εάν υπάρχει ένα ασυμπτωματικό κρούσμα, πώς θα το παρακολουθήσουν.
 
Είναι σημαντικό ο καθένας να πράττει ό,τι του αναλογεί, δήλωσε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί λέγοντας ότι η χρήση μάσκας, η προσωπική υγιεινή και η κοινωνική αποστασιοποίηση πρέπει να τηρούνται.
 
Ο κ. Πιλλί δήλωσε ότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν την ημέρα 800 – 900 τεστ και δεν έχουν πρόβλημα στη διαθεσιμότητα των εξετάσεων μοριακού ελέγχου. Εάν προκύψουν κάποια κρούσματα σε αυτή την νέα εποχή, είπε, δεν χρειάζεται πανικός, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.
 
Ο «υπουργός υγείας» μίλησε για την υπογραφή ενός πρωτοκόλλου τρίμηνης διάρκειας με την Τουρκία, το οποίο, αφού περάσει από το «υπουργικό συμβούλιο» θα δημιουργηθεί στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ένα εργαστήριο που θα μπορεί να διενεργεί 3000 ελέγχους DNA.
 
Ο κ. Πιλλί είπε επίσης ότι θα προβούν σε προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού και θα αυξήσουν τις κλίνες στις ΜΕΘ στις 54.
 

 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου