Πώς τοποθετείται ο Οργανισμός Νεολαίας για το άρθρο μαθήτριας στο μάθημα θρησκευτικών

O Οργανισμός Νεολαίας τοποθετείται σε σχέση με το ζήτημα που έχει προκύψει μετά από το άρθρο μαθήτριας σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών. 
 
Αυτούσια η ανακοίνωση
Ως Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου στοχεύουμε στην ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων μας, μέσα από στοχευμένα προγράμματα και πολιτικές με τελικό ζητούμενο, την εκπλήρωση των στόχων και των επιδιώξεων τους, προς όφελος και της κοινωνίας. Βασικό συστατικό αυτής της προσπάθειας είναι η συμμετοχή των νέων, η ενεργός πολιτότητα, η ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και ο σεβασμός σε αρχές όπως της δημοκρατίας, της ισότητας, του διαλόγου κ.α.
 
Οποιαδήποτε ενέργεια, ηθελημένη ή ακούσια, παρεμποδίζει την ανάπτυξη των κατάλληλων συνθηκών και του κατάλληλου περιβάλλοντος, μέσα από το οποίο μπορούμε να πετύχουμε τα πιο πάνω, μας βρίσκει αντίθετους.
 
Θεωρούμε τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το δικαίωμα ενός παιδιού στην ελεύθερη έκφραση της άποψης του, άστοχη και περιττή. Η κάθε άποψη, εφόσον υποβάλλεται στη δημόσια σφαίρα συζήτησης σεβόμενη το ακροατήριο και τους συνομιλητές της, είναι καλοδεχούμενη. Εξάλλου είναι μέσα από τη ζύμωση διαφορετικών απόψεων που μια κοινωνία προχωρά. Αυτό θα αναμέναμε από όσους διαφωνούν. Την κατάθεση της αντίθετης άποψης για να γίνει διάλογος και να καταλήξουμε, προσωπικά, συλλογικά αλλά και θεσμικά, σε μια απόφαση.
 
Η νεολαία οφείλει να υποβάλλει απόψεις που μπορεί να ενοχλήσουν και να προκαλέσουν αντίδραση. Γιατί όπως είπε και ο Καζαντζάκης, «Νέος θα πει να επιχειρήσεις να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούργιο, καλύτερο».
 

Δειτε Επισης

Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση