Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ολοκληρώθηκε η τριετής εκστρατεία «Aware» για προσφυγικό και μεταναστευτικό

  30/06/2020 16:47
Ολοκληρώθηκε η τριετής εκστρατεία «Aware» για προσφυγικό και μεταναστευτικό

Ολοκληρώθηκε η τριετής εκστρατεία «Aware» για προσφυγικό και μεταναστευτικό

  30/06/2020 16:47
Ολοκληρώθηκε σήμερα η τριετής εκστρατεία «Aware» που είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση για το μεταναστευτικό/προσφυγικό στην Κύπρο και την αλληλεγγύη με πρόσφυγες, μετανάστες και αιτητές ασύλου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου η εκστρατεία συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και μεταξύ των δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται επισκέψεις και διεξαγωγή ενημερωτικών σεμιναρίων σε δεκάδες εκπαιδευτήρια σε όλη την Κύπρο (σχολεία και πανεπιστήμια). Περισσότεροι από 300 νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες και να κατανοήσουν τα βιώματά τους.

Παράλληλα, η εκστρατεία  «Aware» οργάνωσε σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις και διαδραστικές συζητήσεις για τη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών και έδωσε βήμα στις ίδιες τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών να μιλήσουν απευθείας με την κοινωνία υποδοχής για τα προβλήματα και τις προσδοκίες τους. Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ιδιαίτερη αξία έχει η καλλιέργεια του αλληλοσεβασμού μέσα από τα ΜΜΕ και η αποφυγή ρητορικής που εντείνει την ανασφάλεια και την ξενοφοβία.

Μέσω της εκστρατείας διασφαλίστηκε εξάλλου συνεχής ενημέρωση για τη ζωή των προσφύγων στην Κύπρο με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το προηγούμενο τρίμηνο οι δράσεις περιελάμβαναν διαδικτυακή συζήτηση με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, της Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο Katja Saha, ζωντανή καλλιτεχνική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Πρόσφυγα και διαδικτυακά σεμινάρια σε σχολεία, πανεπιστήμια και οργανώσεις νέων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας