«Η καραντίνα έληξε για όλους, όχι όμως για όσους μένουν σε προσφυγικές πολυκατοικίες»

Η καραντίνα δεν έληξε για τους κατοίκους των προσφυγικών πολυκατοικιών που δεν έχουν ανελκυστήρες, δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, όπου συζητήθηκε το θέμα, Σκεύη Κούτρα Κουκουμά.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων είπε αρχικά πως συζητήθηκαν σήμερα δύο προτάσεις νόμου των βουλευτών του ΔΗΣΥ που είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος εγκατάστασης ανελκυστήρων στις προσφυγικές πολυκατοικίες.
 
«Δυστυχώς φαίνεται ότι το παιγνίδι σε βάρος των προσφύγων συνεχίζεται. Η τοποθέτηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με τις προτάσεις Νόμου είναι ξεκάθαρη. Θεωρούνται αντισυνταγματικές και είναι πολύ δύσκολη η εφαρμογή τους», είπε η κ. Κουκουμά σημειώνοντας πως από τη μια το κυβερνητικό κόμμα καταθέτει προτάσεις Νόμου, «ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των προσφύγων ότι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα και από την άλλη η Κυβέρνηση να τις κρίνει αντισυνταγματικές».
 
Πρόσθεσε πως το Υπουργείο υπέδειξε μάλιστα στην Επιτροπή να ζητήσει γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως αυτό δεν το κάνει το κράτος που έχει ως σύμβουλο την ΝΥ. «Ξεκάθαρα για εμάς είναι υπεκφυγές για να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία σε βάρος του προσφυγικού κόσμου», είπε και ανέφερε πως απομένουν 221 πολυκατοικίες στις οποίες χρειάζεται να τοποθετηθεί ανελκυστήρας. Στην πλειοψηφία τους, είπε, υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τη συναίνεση των ιδιοκτητών και θα πρέπει το κράτος να μην κωλυσιεργεί άλλο αφού όπως υποστηρίζει η Κυβέρνηση από το 2016  προσπαθεί να βρει τρόπος επίλυσης του προβλήματος.
 
Η κ. Κουκουμά είπε πως η Κυβέρνηση δεν έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βρεθεί η νομικής οδός καθώς και την οδό που θα πείσει τους ενοίκους για να συγκατατεθούν στην τοποθέτηση ανελκυστήρων. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και όλα αυτά τα χρόνια, πρόσθεσε, θα έπρεπε να βρεθεί η λύση.
 
«Δεν μπορεί κανένας πλέον να κοιτά τους πρόσφυγες στα μάτια γιατί η καραντίνα έληξε για όλους μας, ενώ για όσους μένουν στους 3ους ορόφους αυτών των πολυκατοικιών συνεχίζεται και είναι άγνωστο μέχρι πότε θα λήξει», είπε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή