Ζητά απαντήσεις για το ενδεχόμενο αλλαγής του ωραρίου στα σχολεία η ΟΕΛΜΕΚ

Απαντήσεις για «καυτά» ζητήματα που έχουν σχέση με την έναρξη της νέας σχολικής  χρονιάς θα ζητήσουν από τον Πρόδρομο Προδρόμου τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, στις 12:30 το μεσημέρι. Μια συνάντηση που ζήτησαν οι ίδιοι οι καθηγητές, προκειμένου να μην βρεθούν εξ απροόπτου.

Αν και δεν είναι το κύριο θέμα της ατζέντας, τα μέλη της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ θα ζητήσουν την επίσημη τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας, αναφορικά με το ενδεχόμενο αλλαγής των ωραρίων στα σχολεία. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι στο Υπουργείο Παιδείας, κάνουν σκέψεις για αλλαγή της ώρας προσέλευσης των μαθητών, κάτι που προκαλεί δυσφορία στις τάξεις των καθηγητών, κυρίως επειδή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. Αυτό που θα ζητηθεί από τον Πρόδρομο Προδρόμου, είναι να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτή την φημολογία και ταυτόχρονα εάν κλίνει προς την αλλαγή ωραρίου να εξηγήσει το γιατί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο τραπέζι ΥΠΠΑΝ και ΟΕΛΜΕΚ με επίκεντρο τη νέα σχολική χρονιά

Θα ζητήσουν πλάνο σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας
Τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, θα ζητήσουν και το πλάνο του Υπουργείου Παιδείας σε περίπτωση που, κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, έχουμε νέα έξαρση της πανδημίας και παραστεί ανάγκη για να ληφθούν μέτρα, όπως μείωση μαθητών σε τάξεις. 

Η ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις των εκπαιδευτικών είναι, εάν υπάρχουν πρόνοιες για αλλαγή και του αναλυτικού προγράμματος,  σε περίπτωση που ληφθούν μέτρα αντίστοιχα με το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Κατά συνάντηση θα συζητηθούν ακόμη κάποια πάγια αιτήματα των καθηγητών, όπως η δημιουργία τάξεων υποδοχής για τους αλλόγλωσσους μαθητές, η αξίωση για μη διερεύνηση ανώνυμων καταγγελιών σε βάρος των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για την νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών, τις εξετάσεις τετραμήνων, που εφαρμόστηκαν στην Α´ τάξη Λυκείου και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα εφαρμοστούν και στη Β' τάξη Λυκείου και η δημιουργία δευτεροβάθμιου Σώματος για εξέταση των ενστάσεων των εκπαιδευτικών για τις αξιολογήσεις τους.

«Ζητήσαμε εμείς συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, επειδή θέλουμε επίσημη ενημέρωση για το που βρίσκονται αυτά τα ζητήματα. Υπάρχουν θέματα που αποτελούν αιτήματά μας για πολλά χρόνια, όπως η δημιουργία τάξεων για τους αλλόγλωσσους μαθητές», δήλωσε στον REPORTER ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας.

Διορισμοί ρεκόρ
Τη νέα σχολική χρονιά , αναμένονται πάντως διορισμοί ρεκόρ, μετά από πολλά χρόνια, όπως ανέφερε ο κ. Χατζησάββας, κυρίως λόγω του σχεδίου για πρόωρες αφυπηρετήσεις χωρίς αναλογιστικές μειώσεις, που εφαρμόστηκε φέτος.
 
Αναμένεται να κληθούν πέραν των 743 έκτακτων/συμβασιούχων, είτε για επαναδιορισμό είτε για διορισμό για πρώτη φορά. Από τον Σεπτέμβριο θα μονιμοποιηθούν 164 καθηγητές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»