Τρίτη 11 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πέφτει η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων-Οι σχολές προτίμησης των μαθητών

  26/06/2020 06:49
Πέφτει η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων-Οι σχολές προτίμησης των μαθητών

Πέφτει η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων-Οι σχολές προτίμησης των μαθητών

  26/06/2020 06:49
Με τέσσερα μαθήματα, διαφορετικών πεδίων, ρίχνουν αυλαία οι Παγκύπριες Εξετάσεις, με τις εξετάσεις για σκοπούς απόλυσης, να αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Χημεία, Αρχαία Ελληνικά, Λογιστική και Αρχιτεκτονικό-Τεχνικό σχέδιο είναι τα μαθήματα, στα οποία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι.
 
Το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει ικανοποιημένο με την πορεία των εξετάσεων, με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρη Χανδριώτη, να τονίζει σε δηλώσεις του πως οι Παγκύπριες Εξετάσεις είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, που έκανε ακόμα πιο δύσκολο και πολύπλοκο η πανδημία. Εξέφρασε, εξάλλου, την άποψη ότι όλα κύλησαν ομαλά με την υπευθυνότητα που επέδειξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, μαθητές, υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων και επιτηρητές.
 
 
Οδηγίες για το δοκίμιο της Φυσικής
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των μαθητών για το δοκίμιο της Φυσικής, αφού όπως κατήγγειλαν ο βαθμός δυσκολίας του ήταν υπερβολικά μεγάλος. Οι μαθητές είχαν ζητήσει την παρέμβαση του Πρόδρομου Προδρόμου, ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένας μαθητής δεν θα αδικηθεί.
 
 
Ο υπουργός Παιδείας έδωσε οδηγίες όπως διερευνηθούν τρόποι ώστε να υπάρξουν ελαφρυντικά στις βαθμολογίες. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προδρόμου: Υπερβολικός ο βαθμός δυσκολίας στη Φυσική-Έγινε λάθος
 
Μέσα Ιουλίου τα αποτελέσματα
Στις 10 Ιουλίου αναμένονται,εν τω μεταξύ, οι πρώτες βαθμολογίες των εξετάσεων, οι οποίες θα σταλούν σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, για σκοπούς απόλυσης.
 
Οι βαθμοί πρόσβασης στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου, καθώς και για τις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο δεκαήμερο, δηλαδή γύρω στις 20 Ιουλίου.
 
Η Ιατρική Σχολή και πάλι πρώτη
Πρώτη στις προτιμήσεις των μαθητών παραμένει και φέτος η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, αφού από τους 7,352 υποψήφιους οι 566 έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή. Ακολουθεί το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, με 442 υποψηφίους να το επιλέγουν. Τρίτο στις προτιμήσεις των υποψηφίων έρχεται το Τμήμα Ψυχολογίας, με τον αριθμό των υποψηφίων που το επέλεξαν να ανέρχεται στους 364.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας