Ακόμη δεν λήφθηκε απόφαση για αλλαγή κατηγορίας της Τουρκίας στα κατεχόμενα

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι η κατηγορία κινδύνου στην οποία έχει συμπεριληφθεί η Τουρκία, σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, μπορεί να αλλάξει στη βάση των εξελίξεων.

Ο κ. Οζερσάι, ο οποίος όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα μιλούσε στη «βουλή», ανέφερε ότι όσοι άνθρωποι, κατά τα λεγόμενά του, περάσουν από το νότο, εννοώντας τις περιοχές υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα, αλλά όσοι έρθουν από την Τουρκία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλό τεστ κορωνοϊού για όσους φτάνουν στα κατεχόμενα από την Τουρκία

Σημείωσε ότι όταν λήφθηκε η απόφαση να αποδέχονται επισκέπτες από την Τουρκία χωρίς καραντίνα μετά την 1η Ιουλίου, η κατάσταση στην χώρα ήταν διαφορετική σε σχέση με την πανδημία.

Ο κ. Οζερσάι είπε ότι το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία του «υπουργικού» αλλά δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση γιατί δεν έχει αναθεωρηθεί η απόφαση για την 1η Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η αλλαγή της κατηγορίας στην οποία περιλαμβάνεται η Τουρκία λόγω της υφιστάμενης κατάστασης , είναι ένα άλλο  θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι έχουν το δικαίωμα να εισέλθουν πριν την πανδημία και θα μπορούν να το πράξουν και μετά την πανδημία επίσης, αλλά η προϋπόθεση για τις διαγνωστικές εξετάσεις και την καραντίνα μπορεί να αλλάξει.

Είπε ακόμα ότι πιστεύει ότι οι όροι που έχουν τεθεί από την Ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως είπε, αναφερόμενος στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν στο νότο, έχει πολιτικά κίνητρα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι δεν έχουν υπάρξει νέα κρούσματα κορωνοϊού στα κατεχόμενα εδώ και πάνω από δύο μήνες, όπως είπε.

Πρόσθεσε ότι η απαίτηση για διαγνωστική εξέταση PCR από τους Τουρκοκύπριους κάθε 72 ώρες προκαλεί δυσκολίες αλλά η Ελληνοκυπριακή διοίκηση, κατά τα λεγόμενά του, δεν απαιτεί το ίδιο από ανθρώπους από άλλες χώρες που έρχονται στα αεροδρόμια της νοτίου Κύπρου, όπως είπε, στις οποίες η κατάσταση είναι χειρότερη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Επιστρέφει η σκόνη την Τετάρτη
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Μέτρα για στήριξη των Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών ζητά η ΙΣΟΤΗΤΑ
Α. Μιχαηλίδου: Το ΥΠΑΝ έχει θέσει ως προτεραιότητα την προώθηση ενός υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος
Προσπάθεια για ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω Τουρκίας καταβάλλεται στα κατεχόμενα
Παρουσιάστηκε στους κοινωνικούς εταίρους η μελέτη για βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Στα €800 τον μήνα η αντιμισθία του ΔΣ Εθνικής Αρχής Παιγνίων με κοινωνικές ασφαλίσεις
Άρχισε η δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για το καθεστώς του καλλιτέχνη
Συναντήθηκε με τον Sinkevičius η Παναγιώτου-«Δεδομένη η πολιτική βούληση για τερματισμό εκκρεμοτήτων»