Δυο Κύπριοι μέλη μεγάλης συμμορίας καταζητούνται στην Αθήνα

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 48χρονος Έλληνας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη, μία 37χρονη γυναίκα και ένας 51χρονος άνδρας από την Κύπρο, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, απάτη και κατάχρηση του Δημοσίου.

Ειδικότερα, ο 48χρονος, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 20 κάρτες ανάληψης μετρητών, ξένων τραπεζών και τρίτων προσώπων, καθώς και το χρηματικό ποσό των 9.595 ευρώ, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο συλληφθείς συμμετείχε στην περήφιμη εγκληματική ομάδα των απατεώνων που δρούσαν επί δύο χρόνια, εντόπιζαν οικόπεδα και βίλες σε Ψυχικό, Φιλοθέη και Βούλα, όπου εμφανίζονταν ως δήθεν ιδιοκτήτες τους και στη συνέχεια εμφανίζονταν σε υποψήφιους αγοραστές, από τους οποίους μόλις εισέπραταν τις προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανίζονταν. Τα παράνομα έσοδα που είχαν αποκομίσει τα μέλη της σπείρας προσπαθούσαν να τα «νομιμοποιήσουν», μέσω του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο ρόλος του 48χρονου ήταν να προβαίνει, κατ’ εντολή του 51χρονου Κύπριου αναζητούμενου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε αναλήψεις χρηματικών ποσών από διάφορα ΑΤΜ, με τη χρήση των προαναφερόμενων καρτών. 

Αυτό βεβαίως το έκανε με το αζημείωτο, καθώς αν και ήταν άεργος οι Κύπριοι “αετονύχηδες” και μέλη της μεγάλης σπείρας που τον είχαν προσεγγίσει και είχαν “προσλάβει” για αυτή τη δουλειά, του είχαν ανοίξει, σύμφωνα με πληροφορίες μία “μαϊμού” εταιρεία software με έδρα το σπίτι του στο Ψυχικό, μόνο και μόνο για να μπορεί να δικαιολογεί με κάποιον τρόπο την κίνηση όλων αυτών των χρηματικών ποσών, βγάζοντας βεβαίως και αυτός την προμήθειά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 48χρονος δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, ενώ παραμένουν να είναι άφαντοι οι δύο Κύπριοι που τον προσέλαβαν γι αυτόν τον σκοπό και βεβαίως ο “εγκέφαλος” της συμμορίας.

Στην κατοχή του καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 9.595 ευρώ
-20 κάρτες τραπεζών
-11 αποδεικτικά τραπεζικών συναλλαγών
-12 αποδείξεις από ΑΤΜ
-Τέσσερα κινητά
-Ένα μαχαίρι

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: news247
 

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή