Προγράμματα και υπηρεσίες Δήμου Λευκωσίας σε Υπηκόους Τρίτων Χωρών

Ο Δήμος Λευκωσίας, το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (ΠΔΚΛ) και οι εταίροι, που υλοποιούν σε συνεργασία μαζί του το Πρόγραμμα «Νέοι Δρόμοι για την Ένταξη Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Τοπική Κοινωνία» ανταποκρίθηκαν με ευελιξία και αμεσότητα σε έκτακτες ανάγκες των Υπηκόων Τρίτων Χωρών, που προέκυψαν λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 και τα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσής της, αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.
 
Οι δράσεις, προστίθεται, συνεχίζονται μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2020 που ολοκληρώνεται ο τρέχων κύκλος υλοποίησης του Προγράμματος.
 
Με προσήλωση στο στόχο διευκόλυνσης της ένταξης των ΥΤΧ προς όφελος των ιδίων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, συνέβαλαν με όλα τα μέσα που διέθεταν στη στήριξη αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης μερίδας πληθυσμού της πόλης κατά την περίοδο της κρίσης, αναφέρεται.  "Αυτό έγινε κατορθωτό με την συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και  Ένταξης της Ε.Ε. που το διαχειρίζεται η Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών".
 
Καλάθια Αλληλεγγύης και Ένταξης
Η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι πέραν των εκατό πακέτων τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης ετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (ΠΔΚΛ) και την Losadeal Ltd σε άτομα και οικογένειες ΥΤΧ που αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες αυτή την περίοδο.  Μεταξύ άλλων ωφελήθηκαν οικογένειες ΥΤΧ των οποίων τα παιδιά συμμετείχαν στα προγράμματα του ΠΔΚΛ, καθώς και ΥΤΧ που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας που καλύπτει το Πρόγραμμα.
 
Υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης, ενημέρωσης και ενεργητικής υποστηρικτικής ακρόασης μέσω τηλεφώνου
Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ακόμη ότι από τον Μάρτιο 2020, εν μέσω περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε η παροχή νέων υπηρεσιών συμβουλευτικής στήριξης προσαρμοσμένες στις δύσκολες συνθήκες της περιόδου της πανδημίας από το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας (ΠΔΚΛ) και τη Losadeal Ltd.
 
Ο Δήμος και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας μέσω του «Κέντρου Πληροφόρησης και Υποστήριξης Μεταναστών - ΚΕΠΛΥΜ» που λειτουργεί στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεχίζει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ΥΤΧ μέσω της τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης  «Σας κρατάμε παρέα!» καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-19:00 στο τηλέφωνο 22797865.
 
Ταυτόχρονα η εταιρεία Συμβούλων Losadeal Ltd, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες όλες τις μέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες 10:00-13:00 και 16:00-19:00 στο τηλέφωνο 99515695.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»