Συγκινητικές στιγμές στο Νοσοκομείο Αναφοράς-Έτσι αποχαιρέτισαν τον τελευταίο ασθενή

Εξιτήριο πήρε σήμερα το πρωί ο τελευταίος ασθενής με κορωνοϊό, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργούσε ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Τον 80χρονο ασθενή αποχαιρέτησαν με παρατεταμένο χειροκρότημα, τα μέλη της πρωινής βάρδιας στον θάλαμο νοσηλείας ατόμων με κορωνοϊό.
 
Την ώρα που αναχωρούσε με ασθενοφόρο, η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη και το προσωπικό της βάρδιας δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά αλλά και τη συγκίνηση τους, αφού στο δελτίο ασθενών για την επόμενη βάρδια στο θάλαμο νοσηλείας για άτομα με κορωνοϊό, γράφει, «ασθενείς: 0».
 
Σε δηλώσεις της η κα. Χατζηγιάννη μιλώντας εκ μέρους των 120 μελών του προσωπικού που εργάστηκαν στον θάλαμο για τον κορωνοϊό, ανέφερε ότι «σήμερα αισθανόμαστε όλοι χαρά και συγκίνηση. Παρά τους αρχικούς φόβους, αμφιβολίες και επιφυλάξεις, μέσα από ομαδικότητα, εργατικότητα, συλλογικότητα, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας ανατέθηκε».
 
Η κ. Χατζηγιάννη σημείωσε ότι δεν μπορεί να κρύψει «το άγχος και την αγωνία που με διακατείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια  αυτού του τριμήνου, καθώς έπρεπε να είμαι δίπλα στο προσωπικό, ξέροντας τόσο εγώ όσο και αυτοί, αυτοί πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να τα καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε. Να δείξουμε εμείς πρώτοι από όλους κουράγιο, ώστε να το μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους».
 
Ταυτόχρονα συνέχισε, «είμαι πολύ ευτυχισμένη για το προσωπικό μου και δηλώνω ότι είναι αξιέπαινοι γιατί επέδειξαν ομόνοια, σύμπνοια και ιδιαίτερο ζήλο, στη δύσκολη καθημερινότητα που είχαμε να  αντιμετωπίσουμε το τελευταίο τρίμηνο».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «40 κλίνες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση δεύτερου κύματος του ιού, ενδεχόμενο το οποίο όλοι ασφαλώς απεύχονται».
 
Εκ μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού, ο Χρήστος ανέφερε ότι όλοι πέρασαν «100 δύσκολες μέρες, ιδιαίτερα στην αρχή. Δεν είχαμε την εμπειρία, είχαμε τις φοβίες μας, το άγχος ωστόσο σιγά, σιγά τα ξεπεράσαμε. Αποκτήσαμε την εμπειρία και στο τέλος μπορούμε να πούμε ότι είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα».
 
Ανέφερε ακόμα ότι το προσωπικό που εργάστηκε στο θάλαμο που νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό «έβλεπαν τις οικογένειες τους πολύ αραιά, αλλά επειδή ήξεραν το λόγο οι οικογένειες τους τους καμάρωναν».
 
Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς συνολικά 152 ασθενείς  με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 135 έλαβαν εξιτήριο, 10 μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτήρια ενώ ένας μικρός αριθμός απεβίωσε.

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας