Πέφτει η θερμοκρασία και επιστρέφουν οι βροχές-Η πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο

Η εποχική χαµηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να εγκαθίσταται στην περιοχή. Σήµερα, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης ή και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται παροδικά αυξηµένη, κυρίως χαµηλή, νέφωση.
 
Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως σε ανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, νωρίς το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Παροδικά, το µεσηµέρι και το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, ενώ στα δυτικά και το απόγευµα και στα νότια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρείται αυξηµένη χαµηλή νέφωση. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά, σε υπήνεµες περιοχές, να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, αρχικά µέχρι µέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά αργότερα ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το µεσηµέρι και το απόγευµα είναι πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές στα ανατολικά του νησιού.
 
Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
 
Από την Κυριακή αναµένεται να παρατηρείται κατά διαστήµατα σκόνη στην ατµόσφαιρα, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναµένεται τη ∆ευτέρα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σε ορισµένες περιοχές µικρή άνοδο το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή τις επόµενες ηµέρες, για να κυµανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα