Σύσκεψη για τη β’ φάση των αεροδρομίων-Ψάχνουν λύσεις για εισαγόμενα κρούσματα

Στη σκιά των εισαγόμενων κρουσμάτων, που προκαλούν ανησυχία στους ειδικούς, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνέρχονται στο Προεδρικό, υπό τον υπουργό Μεταφορών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τη β’ φάση του ανοίγματος των αεροδρομίων το Σάββατο 20 Ιουνίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ LIVE: Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα, έρχονται express test σε ταξιδιώτες

Στη σύσκεψη, που θα ξεκινήσει το μεσημέρι, θα λάβουν μέρος τα Υπουργεία Υγείας, Μεταφορών, Δικαιοσύνης, το υφυπουργείο Τουρισμού, η Πολιτική Αεροπορία, η Αστυνομία, καθώς και η Hermes Airports που θα αναφερθεί στις ενέργειες που έγιναν για τη δεύτερη φάση του ανοίγματος.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για την άφιξη τουριστών και οι διαδικασίες που ακολουθούνται. 
 
Ο πονοκέφαλος είναι για τις 18 χώρες της κατηγορίας Α, όπου από τις 20 Ιουνίου δεν θα χρειάζεται τεστ κορωνοιού, παρά μόνο θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος στα δύο αεροδρόμια. Οι χώρες αυτές είναι: Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Μάλτα, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ελβετία, Σλοβακία, Σλοβενία.

Ήδη μέλη της επιδημιολογικής ομάδας σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, εξέφρασαν την άποψη ότι αυτοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πρέπει να είναι ευρείς, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες έκθεσης της κοινότητας. Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι, δεν θέλουν με τίποτα να ρισκάρουν την καλή επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, αφού αλλαγή της θα έχει μεγάλες συνέπειες στην οικονομία.
 
Όπως ανέφερε πάντως ο υπουργός Μεταφορών, δεν πρόκειται τα εισαγόμενα κρούσματα να αλλάξουν τους σχεδιασμούς που έγιναν. 
 
Τα γρήγορα τεστ
Χθες ο υπουργός Μεταφορών, ανακοίνωσε εν τω μεταξύ μια νέα διαδικασία εισαγωγής ταχείας ανάλυσης για τον κορωνοϊό η οποία θα εφαρμοστεί στα αεροδρόμια τις επόμενες ημέρες.

Ο Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ θα είναι έτοιμα σε μιάμιση ώρα και έτσι δεν θα χρειάζεται να περιμένει κάποιος σε καραντίνα μία ημέρα μέχρι να εκδοθεί το αποτέλεσμα. Οι επιβάτες θα περιμένουν στο αεροδρόμιο, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Δειτε Επισης

Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται