ΒΙΝΤΕΟ: Συγκινητικές στιγμές στο ίδρυμα που κάηκε-«Αντιγόνη, ήρτες σπίτι σου»

Στο σπίτι τους επέστρεψαν οι τρόφιμοι του ιδρύματος Άγιος Γεώργιος-Χριστάκης Χασάπης στη Λάρνακα, 48 ώρες μετά που κινδύνευσε η ζωή τους, όταν ο χώρος που τους στεγάζει τυλίχθηκε στις φλόγες.
 
Χάρη στις συγκινητικές προσπάθειες εθελοντών, ο χώρος αποκαταστάθηκε, με αποτέλεσμα να μπορούν να επιστρέψουν στον χώρο που γνωρίζουν καλύτερα και αισθάνονται πιο άνετα και μπορεί να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες τους ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η ελπίδα μέσα από τις στάχτες-Η ανθρωπιά επιστρέφει τα παιδιά στο σπίτι τους

 

«Αντιγόνη, ήρτες σπίτι σου, καλωσόρισες αγάπη μου», λένε χαρακτηριστικά σε μία από τις γυναίκες που φιλοξενούνται, όταν ξαναπερνά από την πόρτα για πρώτη φορά, μετά που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, τον χώρο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής.

 
Εταιρείες κινητοποιήθηκαν και πρόσφεραν μπογιές και άλλα υλικά και οι εθελοντές κατάφεραν να επιδιορθώσουν το μεγαλύτερο μέρος του ιδρύματος, που είχε υποστεί ζημιές από την φωτιά που Τρίτη το βράδυ. Αυτή η τεράστια κινητοποίηση επέτρεψε στους τρόφιμους, που φιλοξενούνταν σε άλλους χώρους, να επιστρέψουν σε χρόνο ρεκόρ στο γνώριμο περιβάλλον, που τους προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζονται.

Δειτε Επισης

Παροχή στοχευμένης στήριξης σε πληγέντες από πυρκαγιές από το Υφ. Πρόνοιας
Καθαίρεσε άλλους δύο κληρικούς της Μητρόπολης Ταμασού το Συνοδικό Δικαστήριο-Υπέπεσαν σε παραπτώματα
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)
Συγκινητική εικόνα με τη διάσωση ηλικιωμένου που περικυκλώθηκε από τις φλόγες-«Ο παππούς που έγινε παππούς μας…»
Παράνομο σκουπιδότοπο ανάμεσα σε τρεις κοινότητες καταγγέλλουν οι Οικολόγοι-«Εστία ανάφλεξης πυρκαγιάς»
Βασικά προληπτικά μέτρα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές συστήνει ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών
Καταγράφηκαν ζημιές σε 15 κοινότητες-Ξεπέρασαν τις 200 οι κατοικίες, πάνω από 100 οχήματα
Αποκαρδιωτική η κατάσταση στα φράγματα, μειώθηκαν τα αποθέματα νερού-Μόλις στο 17,4% η πληρότητα
Ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της ΑΗΚ στις πληγείσες περιοχές-Καταγράφηκαν 500 κατεστραμμένοι πάσσαλοι
Κοινοτάρχης Αγ. Μαρινούδας: Δραματική η κατάσταση με τις πυρκαγιές στους σκυβαλότοπους