Eurogroup: Τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος θα τη βοηθήσουν να αντέξει την κρίση-Μπήκε σε θέση ισχύος

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές σε Κύπρο και Ισπανία, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών θα βοηθήσουν τις δύο  χώρες να αντέξουν τη σημερινή κρίση, στην οποία μπαίνουν από θέση ισχύος, σύμφωνα με την εκτίμηση του Eurogroup και του ΕSM, ύστερα από την εξέταση των εκθέσεων μεταπρογραμματικής εποπτείας των δύο χωρών από τους  19 Υπουργούς Οικονομικών.
 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο τόνισε ότι "κατανοούμε πλήρως ότι αυτοί είναι πολύ δύσκολοι καιροί, αλλά συγχαρήκαμε και τις δύο χώρες για την αντίδρασή τους με πολιτικές στην πανδημία και είμαι βέβαιος ότι τα μέτρα που αποφάσισαν οι αρχές για την πανδημία, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια θα βοηθήσουν (τις  χώρες) να αντέξουν στο σημερινό σοκ". Τις σχετικές εκθέσεις για την Κύπρο και την Ισπανία παρουσίασε ο Επίτροπος Τζεντιλόνι.
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους  Ρέγκλιγκ σημείωσε ότι "και οι δύο χώρες έχουν πληγεί  από την πανδημία, το lockdown και τα απαραίτητα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανταποκριθούν σε αυτήν, θέτουν τα δημόσια οικονομικά σε πίεση, όμως ευτυχώς, και η Κύπρος και η Ισπανία σημείωσαν τόσο μεγάλη πρόοδο σε σχέση με την κρίση της περασμένης  δεκαετίας , ώστε μπήκαν σε  αυτή τη νέα κρίση από θέση ισχύος και αυτό  βοηθάει και δεν βλέπουμε κανένα κίνδυνο για την αποπληρωμή των δανείων του ESM".
 
Σε σχέση με την Ελλάδα και το αίτημα για μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα και το 2021, ο Μάριο Σεντένο απάντησε σε ερώτημα ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από την ίδια ευελιξία όπως και τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης, κάτι που στις λεπτομέρειές του θα αποφασιστεί εν καιρώ.
 
O Πρόεδρος ενημέρωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τη διαδοχή του, με στόχο την εκλογή νέου Προέδρου στο Eurogroup της 9ης Ιουλίου.

Δειτε Επισης

Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9
Ειδική μέθοδος για διάγνωση οστεοπόρωσης στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο