«Είναι άδικο να θυματοποιείται ολόκληρη η Κύπρος για κάποιον που παρανόμησε»

Αντιδράσεις προκαλεί ανάμεσα σε ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου που επιτρέπει την παρουσία 150 ατόμων σε εξωτερικό χώρο και 75 ατόμων σε εσωτερικό, ανεξάρτητα από το εσωτερικό.
 
Η αναθεώρηση του πρωτοκόλλου αποφασίστηκε έπειτα και από τις εξόφθαλμες παραβιάσεις σε χώρους εστίασης, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν το τριήμερο στο NAVA στον Πρωταρά, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σφίγγει τα λουριά σε όσους σπάνε την καραντίνα ο Πρόεδρος-Αντιμέτωποι με ποινή
 
Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης με μεγάλους εξωτερικούς χώρους, διαμαρτύρονται και κάποιοι από αυτούς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.
 
Μιλώντας στον REPORTER o Φάνος Λεβέντης, ανέφερε πως «κάποιοι επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ κάποιοι δεν θα μπορούν να ανοίξουν. Κάποιος που είχε 1000 τετραγωνικά και λογάριαζε να βάλει 400-500 άτομα, με μόνο 150 δεν είναι βιώσιμος εάν ανοίξει. Υπάρχουν και ιδιοκτήτες που έκαναν έξοδα χιλιάδων ευρώ για να διαμορφώσουν εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να ανοίξουν ή εάν ανοίξουν θα πρέπει να βάλουν στο Σχέδιο Μερικής Αναστολής εργασιών το προσωπικό του».
 
Ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως ιδιοκτήτες χώρων εστίασης σε ορεινά θέρετρα, όπως στην Κακοπετριά και τις Πλάτρες, είναι σε απόγνωση.

«Μία γυναίκα από ορεινό θέρετρο με πήρε και έκλαιγε. Με ρωτούσε τι να κάμει. Ενοικίασε χώρο και το ενοίκιο της είναι 10 χιλιάδες. Κάποιοι περιμένουν μια Κυριακή για να δουλέψουν και τώρα δεν μπορούν. Η απόκλιση η αριθμητική είναι μεγάλη».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέλος στα πάρτι στον απόηχο του Nava-Νέοι περιορισμοί στους χώρους εστίασης

Το πρωτόκολλο θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του μήνα και μετά θα επανεξεταστεί. Κάποιοι ιδιοκτήτες, μετά την απόφαση διερωτώνται τι θα γίνει με χώρους που έχουν ενοικιάσει μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Είναι όλοι κάτω από πολύ δύσκολη κατάσταση έστω και για 20 μέρες. Υπάρχουν αρκετοί χώροι που θα κλείσουν. Με πήραν τηλέφωνο πάρα πολλοί. Υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και για τις αποστάσεις που εισήχθησαν στα τραπεζοκαθίσματα. Είναι δαιδαλώδες το σύστημα που μπήκε. Ποιος θα μετρά με το μέτρο, πώς θα στήνουν τα τραπέζια τους. Θεωρούμε πως οδηγούμαστε πλέον σε ένα μπάχαλο».

Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την άποψη πως το πρωτόκολλο έπρεπε να παραμείνει ως έχει.

«Στην Κύπρο υπάρχει η λανθασμένη πρακτική. Φταίει ο ένας τιμωρούμε τους πάντες. Αυτός που παραβιάζει το νόμο αυτός είναι υπόλογος και μόνο αυτός πρέπει να πληρώνει το τίμημα. Δεν είναι άδικο να θυματοποιείται ολόκληρη η Κύπρος για κάποιον ή κάποιους που παρανόμησαν;»
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα