Επιστρέφουν πιο νωρίς στα σχολεία οι μαθητές-Πότε επιστρέφουν οι καθηγητές

Την πρώτη Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, ενώ οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν λίγες ημέρες αργότερα.
 
Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, βρέθηκε εκ νέου το πρωί στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, όπου ενημέρωσε τους βουλευτές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Στη συνεδρία αποφασίστηκε όπως οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων επιστρέψουν στα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου, ενώ οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία στις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου.
 
Ο λόγος που επιστρέφουν νωρίτερα είναι ώστε να καλυφθεί η σχολική ύλη, που δεν κατάφεραν να καλύψουν αυτή τη σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Ο υπουργός Παδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής, τόνισε πως «η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει την 1 η Σεπτεμβρίου. Όπως πάντα. Να τονίσω εδώ ότι δεν προκύπτει κανένα εργασιακό θέμα με τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί προβλέπεται να παρουσιαστούν στο σχολείο την Τρίτη 1 η Σεπτεμβρίου 2020, όπως κάθε χρόνο. Η προσπάθεια που θα κάνουμε είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα, η διδασκαλία στην τάξη, όσο στο δυνατόν ενωρίτερα. Γιατί; Για να ανακτήσουμε τις πρώτες εκείνες μέρες ένα μέρος από την απώλεια διδακτικού χρόνου λόγω του κορωνοϊού. Δεν θα αναπληρώσουμε όλο τον χαμένο χρόνο, όχι. Θα ήταν αδύνατο. Μπορούμε όμως να αφιερώσουμε μια βδομάδα ή 10-15 μέρες, προκειμένου να συμπληρώσουν τα παιδιά ένα βασικό «γνωστικό πυρήνα» και να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τις σχολικές εργασίες τη νέα σχολική χρονιά».
 
Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως «αφού μιλάμε για αναπλήρωση του απολεσθέντος διδακτικού χρόνου, να καταστήσουμε κάτι σαφές. Εμείς μιλάμε στο Υπουργείο και έχουμε σχεδιάσει τον μετριασμό της απώλειας διδασκαλίας, μέσα σε λογικά πλαίσια. Έχω ακούσει να γίνεται λόγος για «υπερεξουσίες» που ζητά ο Υπουργός. Όχι! Το αντίθετο συμβαίνει. Ο Υπουργός -δηλαδή εγώ- θέλει να αποφύγει «υπερεξουσίες». Να μιλήσουμε για έκτακτες εξουσίες; Ο σημερινός Κανονισμός – που ελπίζω να μη θέλετε να εφαρμόσουμε – προβλέπει για τη Δημοτική Εκπαίδευση ότι, σε περίπτωση απώλειας διδακτικού χρόνου λόγω εκτάκτων συνθηκών, πρέπει να γίνει αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου «εξ ολοκλήρου». Συνειδητοποιούμε τι σημαίνει αυτό; Αυτές και αν είναι de facto αυξημένες εξουσίες. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον Κανονισμό αυτό; Καλώς».
 

Δειτε Επισης

«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές