Αυτό είναι το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών (pics)

Πρεμιέρα σήμερα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, με όλους τους υποψήφιους να επιστρέφουν στα θρανία για το πρώτο μάθημα.
 
Οι 7,352 υποψήφιοι εξετάζονται σε ένα και μόνο κοινό μάθημα και αυτό είναι τα Νέα Ελληνικά. Το κουδούνι χτύπησε στις 8:00 το πρωί, δίνοντας το σήμα για τους μαθητές να ξεκινήσουν τον αγώνα τους, για μια θέση στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου.
 
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 26 Ιουνίου, ενώ εξετάσεις για σκοπούς απόλυσης θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος του μηνός. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, τα αποτελέσματα αναμένονται στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρεμιέρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις-Κατ’ οίκον εξέταση για μαθητή με κορωνοϊό
 
Με μάσκες, θερμομετρήσεις και αποστάσεις οι εξετάσεις
Οι μαθητές προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα μισή ώρα νωρίτερα από την εξέταση, όπως προϋποθέτει και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και κάποιοι από αυτούς εξοπλίστηκαν με μάσκες.
 
Παράλληλα, με την είσοδό τους στα σχολεία, στάθηκαν σε σειρά με απόσταση δύο μέτρων, ώστε να μάθουν σε ποια αίθουσα θα βρίσκονται. Εξάλλου, πριν καθίσουν στα θρανία γίνεται θερμομέτρηση από τους καθηγητές.
 
Οι ευχές Προδρόμου στους μαθητές
Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, επισκέφτηκε το πρωί το Λύκειο Κύκκου Β’, όπου συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές πριν την έναρξη των εξετάσεων. Ο υπουργός ευχήθηκε στους μαθητές καλή τύχη στις εξετάσεις, ενώ έμαθε και το πρόγραμμά τους.
Έπειτα σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Προδρόμου τόνισε πως 7,352 υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες ξεκινούν σήμερα τις εξετάσεις και ευχήθηκε καλή τύχη. Τόνισε πως η διοργάνωση, όπως κάθε χρόνο είναι η ίδια.
 
«Ευτυχώς είχαμε την τύχη να έχουμε τα εξεταστικά κέντρα στα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. Σήμερα ξεκινάμε με τα Νέα Ελληνικά, οι εξετάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις απόλυσης θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του μηνός. Έχουμε εξαντλήσει όλο το μήνα Ιούνιο, ώστε να υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των μαθημάτων που εξετάζονται και να μπορέσουν οι διαγωνιζόμενοι να έχουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις».  
 
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με όλες τις δυνατές απαιτούμενες προφυλάξεις, υποδεικνύοντας πως τηρούνται οι αποστάσεις, υπάρχουν διευκολύνσεις και θα παρακολουθείται στενά η διαδικασία, από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να υπάρχουν τα αποτελέσματα το συντομότερο δυνατό.
 
«Φέτος, με τις ιδιαίτερες συνθήκες και την καθυστέρηση που υπήρχε στην έναρξη των εξετάσεων, τα τελικά αποτελέσματα, τα οποία περιμένουν με αγωνία και τα παιδιά και οι οικογένειές τους, αναμένονται γύρω στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου. Είναι για αυτό το λόγο που είναι απαραίτητο, να συνεδριάσουν και οι καθηγητικοί σύλλογοι εκείνες τις ημέρες, για να εξαχθούν τα αποτελέσματα, να γίνει η απόλυση των μαθητών και των μαθητριών. Ελπίζω στη συνέχεια να έχουμε και μία διευθέτηση αυτών των θεμάτων, όσον αφορά στις αλλαγές στους κανονισμούς, που γίνονται με ένα και μόνο γνώμονα, να απαμβλύνουμε τις συνέπειες της πανδημίας και να γίνουν ρυθμίσεις προς όφελος των μαθητών και μαθητριών, για να μην έχει κανείς συνέπειες από αυτή την σχολική χρονιά».
 
Αναφερόμενος στον μαθητή, ο οποίος εξετάζεται στο σπίτι, αφού ακόμη νοσεί από κορωνοϊό, ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως είναι μια περίπτωση που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και ευχήθηκε όλα να πάνε καλά με την υγεία του.
 
«Αν εμφανιστεί οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό, προβλέπεται από το Πρωτόκολλο ότι θα μπορέσει να εξεταστεί, μακριά από τους άλλους μαθητές και με ιδιαίτερες υγειονομικές προφυλάξεις».
 

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας