Στα έξι τα νέα κρούσματα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Έξι νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Υγείας. Όλα τα περιστατικά είχαν προέλευση από το εξωτερικό, καθώς αφορούν επαναπατρισθέντες. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 799 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 6 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
 
Αναλυτικά, τα δεδομένα για τα νέα κρούσματα έχουν ως εξής:

  • Από συνολικά 337 δείγματα που λήφθηκαν από επαναπατρισθέντες, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα. Σημειώνεται ότι έχουν εντοπιστεί οι στενές επαφές των ατόμων και έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα για παραμονή τους υπό περιορισμό μέχρι να υποβληθούν ξανά σε εργαστηριακό έλεγχο.
  • Από συνολικά 54 δείγματα από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Πρόκειται για επαναπατρισθέντα, ο οποίος είχε υποβληθεί σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή του και ήταν αρνητικός στον ιό, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και μετά την πάροδο κάποιων ημερών, υποβλήθηκε στην εξέταση ιδιωτικά.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα νέα περιστατικά επέστρεψαν από το Λονδίνο, δύο από την Φρανκφούρτη και ένας από το Εδιμβούργο. Το έκτο άτομο είχε επιστρέψει από το Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το επόμενο βήμα χαλάρωσης των μέτρων

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας και χώρους εστίασης, ολοκληρώθηκαν 48 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από το πρόγραμμα ελέγχου 20,000 μαθητών και προσωπικού σχολικών μονάδων, είχαμε αποτελέσματα για 39 εργαστηριακές εξετάσεις,
  • Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 124 εργαστηριακές διαγνώσεις,
  • Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 44 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
  • Από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, είχαμε αποτελέσματα για 153 δείγματα.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 970.

Επιπρόσθετα, μέχρι σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς. Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται δύο ασθενείς, ένας διασωληνωμένος και ένας εκτός αναπνευστήρα, ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι, ο συνολικός αριθμός των τεστ είναι χαμηλός σε σχέση με άλλες ημέρες, διότι αρκετά από τα εργαστήρια δεν εργάζονται λόγω αργίας και δεν έγιναν πολλές δειγματοληψίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα lockdown μπορεί να έχουν αποτρέψει έως και τρία εκατομμύρια θανάτους στην Ευρώπη

Δειτε Επισης

Απεβίωσε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Κυριάκος Νικολέττης
Αναβιώνουν τα έθιμα την Κυριακή της ελιάς στα χωριά της Πάφου
Crash test για το ΥΠΑΝ οι τελικές εξετάσεις-Κρίνεται το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών
Σταθεροποιήθηκαν στα ύψη οι τιμές των καυσίμων-Χωρίς «παρενέργειες» οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή
Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο