Καταγγέλλουν ότι η πληρότητα ξεπέρασε το 140% στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, οι νοσηλευτές

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον το σενάριο της πλήρους κατάρρευσης οδεύει ολοταχώς προς πραγματοποίηση, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Ανδρέου.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Αθαλάσσας έχει ξεπεράσει το 140% της πληρότητάς του, με αποτέλεσμα σε θαλάμους των 17 κλινών να νοσηλεύονται 23 και 24 ασθενείς με όλα τα επακόλουθα προβλήματα που δημιουργούνται "όπως η σαρδελοποίηση των ασθενών, ασθενείς να κοιμούνται στους καναπέδες, στα στρώματα ή σε κρεβάτια αδειουχων ασθενών αλλά παράλληλα και σημαντική  αύξηση επιθετικών συμπεριφορών".
 
"Μαζί με αυτό η έλλειψη φάρμακων αυξάνει το είδη υπάρχον πρόβλημα με την υπερπληρότητα, αυξάνοντας το χρόνο νοσηλείας των ασθενών", σημειώνει ο κ. Ανδρέου.
 
Περιγράφει την κατάσταση ως τραγική, αναφέροντας πως "δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να προστατεύσουμε τους ασθενείς και το προσωπικό μας".
 
"Χωρίς άλλες ελεύθερες κλίνες, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αθαλάσσας αδυνατεί να εκτελέσει αλλά διατάγματα  υποχρεωτικής νοσηλείας", σημειώνει.
 
Καλούμε, αναφέρει, "όλα τα μέλη μας σε περίπτωση που καλυφθούν και τα επιπρόσθετα κρεβάτια και στρώματα που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου υπήρχαν κομοδίνα, δηλαδή μεταξύ των κρεβατιών των θαλάμων, να μην παραλαμβάνουν τους ασθενείς".
 
Σημειώνει πως "αυτό γίνεται όχι γιατί αρνούμαστε να εκτελέσουμε το διάταγμα αλλά γιατί δεν μπορούμε αφού δεν υπάρχουν άλλοι χώροι να βάλουμε επιπρόσθετα κρεβάτια για την ασφάλεια πρώτα των ασθενών αλλά και τη δική μας".
 
"Απαιτούμε την εμπλοκή της πολιτείας και όλων των αρμοδίων φορέων για άμεση παρέμβαση και άμεση λήψη πολιτικών αποφάσεων. Ζητάμε μέτρα σήμερα γιατί αύριο θα μιλάμε για ανάληψη ευθυνών", αναφέρει ο κ. Ανδρέου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ανάγκη βελτίωσης νομοθεσίας για Nέο Σύστημα Διορισίμων-Αναμένεται συνάντηση ΟΛΤΕΚ με ΥΠΑΝ
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Απεργούν οι μηχανολόγοι και ηλεκτρολόγοι-Ζητούν αυξήσεις μισθών, ωφελήματα και Συλλογική Σύμβαση
Με περικοπές σε ενοίκια και φοιτητικά επιδόματα ο προϋπολογισμός ΤΕΠΑΚ-Αρχίζει έλεγχο το ΥΠΑΝ
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Μιχαηλίδου: Χρέος να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας