Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την Α’ Φάση του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά

  05/06/2020 17:59
Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την Α’ Φάση του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά

Υπογράφηκε το συμβόλαιο για την Α’ Φάση του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά

  05/06/2020 17:59
Εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η κατασκευή του δρόμου Λεμεσού – Σαϊττά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών, μετά τη σημερινή υπογραφή του κατασκευαστικού συμβολαίου της Φάσης Α1.
 
Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Διευθυντής του Τμήματος  Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης και εκ μέρους της εταιρείας «Cyfield Construction Limited», o Διευθυντής της, Γεώργιος Χρυσοχός, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Σταύρου Μιχαήλ.
 
Η Φάση Α1 αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais de Sport) μέχρι την πρόσβαση προς την Κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.  
 
Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα και το έργο διαλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δευτερεύον οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χλμ. περίπου, ένα ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή Παλώδιας, τέσσερις κυκλικούς κόμβους, μία υπέργεια διάβαση, μία υπόγεια διάβαση και τοίχους αντιστήριξης.

Οι σχετικές προσφορές ζητήθηκαν στις 14 Μαρτίου 2019 και υποβλήθηκαν στις 28 Ιουνίου 2019 αλλά στη συνέχεια υποβλήθηκε Ιεραρχική Προσφυγή η οποία εκδικάστηκε πρόσφατα.
 
Η υλοποίηση της Φάσης Α1 προγραμματίζεται να αρχίσει τον Σεπτέμβριο 2020, με διάρκεια εκτέλεσης 30 μήνες και κόστος €26.126.000 πλέον ΦΠΑ.

Στο σύνολο του, ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Σαϊττά είναι μήκους 22,5 χλμ. περίπου, και για την ολοκλήρωση του υπολείπονται δυο ακόμη φάσεις για τις οποίες ετοιμάζονται οι σχετικές μελέτες.
 
Συγκεκριμένα η Φάση Α2 αφορά το τμήμα του δρόμου από την Παλώδια μέχρι την Άλασσα, μήκους 8 χιλιομέτρων (66 εκατ. Ευρώ πλέον ΦΠΑ) και η Φάση Β’ το τμήμα του δρόμου  από την Άλασσα μέχρι το Σαϊττά, μήκους 10,8 χιλιομέτρων ( 75 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ).
 
Η ανακοίνωση σημειώνει πως με την ολοκλήρωση του έργου θα προκύψουν σημαντικά οφέλη όσον αφορά την ασφάλεια στη διακίνηση, τον περιορισμό της αστυφιλίας και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ορεινής Λεμεσού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας