Πέμπτη 2 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στήριξη από το κράτος ζητούν οι ξεναγοί-Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τον διάλογο

  05/06/2020 17:50
Στήριξη από το κράτος ζητούν οι ξεναγοί-Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τον διάλογο

Στήριξη από το κράτος ζητούν οι ξεναγοί-Καταγγέλλουν αποκλεισμό από τον διάλογο

  05/06/2020 17:50
Τη δυσαρέσκειά του για τη «συστηματική παραγνώρισή» του από τον κοινωνικό διάλογο που αφορά τις προσπάθειες επαναδραστηριοποίησης της τουριστικής βιομηχανίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξεναγών Κύπρου.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι εταίροι στην τουριστική βιομηχανία «δεν είναι μόνο ο ΠΑΣΥΞΕ, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων».

Σημειώνει ότι «οι ξεναγοί είναι ένας εξίσου σημαντικός κρίκος στην προώθηση και ενίσχυση του τουρισμού, όπως και άλλοι εταίροι, έχοντας μάλιστα την κύρια ευθύνη της προστιθέμενης αξίας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας».

«Κι όμως ο Σύνδεσμος Ξεναγών δεν προσκλήθηκε στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Η επαγγελματική ομάδα των αδειούχων ξεναγών έχει υποστεί καίριο οικονομικό πλήγμα από τα μέτρα που λήφθηκαν για την πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη έχουν χαθεί τα δύο πρώτα τρίμηνα δουλειάς, ενώ η ενδεχόμενη ροή τουριστών στους επόμενους μήνες, δεν συνιστά κατ’ ελάχιστον απασχόλησή τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι «η άφιξη και διαμονή τουριστών δεν συνεπάγεται και ξεναγήσεις. Γι’ αυτό και η στήριξη των ξεναγών καθίσταται επιτακτική ανάγκη».

Οι ξεναγοί, αναφέρει η ανακοίνωση, ως φορολογούμενοι αυτού του τόπου και με συνεισφορά στην τουριστική βιομηχανία, ζητούν «απρόσκοπτη συνέχιση των ειδικών επιδομάτων και για την επόμενη τετραμηνία, σύμφωνα με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για στήριξη των εργαζομένων που έχουν πληγεί».

Ζητούν, επίσης, «αναστολή και διευκολύνσεις στις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις (ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος, Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ΓεΣΥ) μέχρι την ανάκαμψη του τουρισμού και ειδικότερα του επαγγέλματος».

Απευθύνουν, τέλος, έκκληση στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και στο Υφυπουργείο Τουρισμού «να μας στηρίξουν γιατί βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας